FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Tre årgångar naturfotoårsböcker


BFF:s årsbokstrio. Foto: Håkan Eklund.

Nu i måndags låg årets upplaga av BFF:s årsbok i postlådan, 96 sidor finlandssvensk naturfoto mellan två pärmar. Eftersom jag som redaktör i detta skede kan innehållet utantill, är det främst tryckresultatet som intresserar - och kunde ta en lättnadens suck. Tryckeriet hade gjort ett bra jobb av vårt material. Det är ju mycket som kan gå fel också i ett tryckeri om man inte själv kan vara närvarande.

Vår första årsbok 2012 innehöll 72 sidor, 2013 hade 92 sidor och nu 2014 innehåller 96 sidor (exklusive fyra omslags-/pärmsidor). Ungefär 20 medlemmar har medverkat med text och bilder i varje nummer.

Eftersom våra årsböcker skall representera den nivå som medlemmarna håller, är det just det som skapar substansen, varken mer eller mindre - och som redaktör är jag verkligen nöjd. Bildmaterialet är hur bra som helst.

Visst redigerar jag texter, för att de skall hålla måttet (språkligt sett) - men det är det som hör till en redaktörs jobb!

Trots allt det fina som idag hittas på nätet, är en publikation på bra papper och med bra tryck ändå något som håller sitt värde i minst 150 år ...

Inlagt 2014-06-18 21:04 | Läst 4075 ggr. | Permalink
Intressant, ska kolla den på biblioteket! Hils, LO