FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Tre nätter i finkan


Enda fönstret. Hangö 23.8. 2013. Foto: Håkan Eklund.

Har tillbringat tre nätter i finkan, och det gick bättre än jag trodde. Dessutom gratis övernattning.

Stadigare madrassunderlag har jag aldrig sovit på = ett halvmetertjockt cementblock. Enda fönstret, ett långsmalt högst under taket kunde jag inte nå. Lika bra var det; för smalt att krypa ut genom ...

Och någon störning i kvaliteten på sömnen kunde jag inte notera, normala drömmar (man kommer ju bara ihåg fragment av den senaste bildsekvensen innan man vaknar, som hastigt "avdunstar") och  uppvakningen var normal (= 10 min innan mobilen alarmerade).

Med andra ord allt ok.

Väggarna var tjocka, troligen ljudisolerade. Fördelen var att jag kunde ha teven på högvolym, också sent. Som natten efter blueskvällen på Park med kollegan Paul, som jag hållet fotokurs tillsammans med. Park är ett enkelt uteställe i parken mittemot gamla ärevördiga Casino, och blueskillarna kom från Sverige - de skapade en enorm stämning med gitarr, harmonika och en bra bluesröst. Jag köpte deras CD (med fem låtar) som jag spelade om och om igen under returesan idag (1,5 h). Härlig musik.

Denna gång körde Paul och jag en kurs i makro-/närbildsfotografering för Fotoskolan vid Hangö sommaruniversitet.

Och finkan då? Ja, det var mitt "hotellrum". Gamla polisstationen i Hangö har sen många år tillbaka byggts om till B&B, och fyra av cellerna har blivit hotellrum (förutom flotta utrymmen i tidigare administrationsutrymmen där jag bott tidigare). Men nu ville jag kolla finkan, och den var suverän.

Nr 235/365.

Inlagt 2013-08-25 22:27 | Läst 1293 ggr. | Permalink
Spännande bild! Ha det bra,LO
Svar från Håkan Eklund 2013-09-10 12:46
En och annan har väl nog ångrat vistelsen i detta rum ...
- hawk