FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Två värdfulla


Hantverk från Hannu Hautalas mörkrum. Åbo 10.12.2018. Foto: Håkan Eklund. Nr 344/365.

När jag gjorde en intervju med Hannu Hautala för norska fototidskriften Natur & Foto i mars i år hade jag hittat en låda med gamla "printar" i hans galleri i Kuusamo.

Jag köpte två bilder, en av flygekorre fotograferad i Kurikka och en bild av sparvuggla som likaså tittar ut ur sitt bohål, fotograferad i Keuruu på 1970-talet.

Det är mycket hög kvalitet på de ca A 4 stora bilderna, knivskarpa och bra exponerade. Ett bra hantverk. Hautala sade att han alltid gjorde minst fyra kopior av varje bild när han hittat den rätta belysningstiden. Han bodde ännu då i Helsingfors.

Jag hade bilderna med mig när jag och Lassi Rautiainen besökte honom och passade på att få bilderna signerade; mina värdefullaste printar.

Kom att plocka fram dem ikväll när jag äntligen fick alla hyllor och böcker "avdammade" och genomgångna. Lyckades också plocka ut ett 20-tal böcker som skall doneras till ett Ekotorg.

Inlagt 2018-12-10 21:57 | Läst 366 ggr. | Permalink
Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.


Logga in för att kommentera

Hautala var alltid en inspiratör när det begav sig. har en av hans böcker från 80-talet. Fint att göra minst 4 printar av bilderna, då har man lite att ta av om man som han livnär sig på foto. Själv gör jag sällan mer än 2-3.

Skriver om

Arkiv