FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Unik i sig


Färjan över Aura å, Åbo. 15.4.2009. Foto: Håkan Eklund.

Passerade Aura å på väg hem från jobbet, noterade i ögonvrån att vattnet i ån (smutsbrunt under våren) glittrade vackert i motljuset då en lagom vind skapade krusning på vattenytan. Fotografen i mig började genast bearbeta mig, och jag kunde inte låta bli att söka upp en parkeringsplats och vandra tillbaka till bron med kamera i hand ...

I Åbo håller man sig nämligen med en liten färja (kallas Föri) för fotgängare och cyklister som dagarna i ända kör skytteltrafik, och en sån här bild har jag nån gång tänkt ta - nu blev det gjort.

Hade ett 170 mm makro på kameran (hade strax innan fotograferat blåsippor ...) som passade bra för motivet.

Inlagt 2009-04-15 18:06 | Läst 9102 ggr. | Permalink
Haloj, en lagom nostalgisk bild. Föri blev flitigt använd under studietiden i Åbo!

Du tar mycket stående bilder, är det en anpassning till bloggens smala format? En liggande bild fyller ju inte ut lika bra. En orsak att jag inte startat en blogg här på Fotosidan är att jag tycker att fotona inte gör sig helt rätt här (!). Man kan ju inte ens klicka för en större bild. Ha det gott, våren är kommen även här norrut.
Svar från Håkan Eklund 2009-04-22 13:24
Hej VW, mitt bloggande fyller mera funktionen som en egen fotodagbok och jag bryr mig inte så mycket om storlek o sånt.Vertikala bilder fyller förstås ett större utrymme, därför använder jag nog sådana om jag råkar ha till hands.

h. Håkan