FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Väntar på hyresgäst


Holk för svartvit flugsnappare. Hirvensalo 26.5.2011. Foto: Håkan Eklund.

Just nu blommar körsbärsträdet som jag planterade i vår trädgård för ett antal år sen. Och äntligen har jag fått fixat en holk till trädet; helst vill jag ha en svartvit flugsnappare!

En hanne har varit på besök ett antal gånger, har inspekterat holken från alla håll och kanter. Suttit på taket och tittat, varit in och kikat, suttit utanför och sjungit några strofer. Men någon hona har jag inte sett av. På grannens sida har fru Leena en blåmes i sin "äppelträdsholk", just nu matas ungarna och föräldrarna far in och ut som tättingar. Vissa år har den svartvita häckat där.

Fick idag de finska naturfotografernas fina tidskrift Luontokuva (84 s) som alltid är lika fräsch och intressant. I detta nummer ingår en fin artikel (10 s) om fyrön Utö som goda vännen Jorma Tenovuo har illustrerat tillsammans med sambon Outi Sarjakoski. Hon fotograferar landskap, han fåglar. De har varit lyckliga nog att kunna köpa ett hus på ön, som näst intill är omöjligt (dvs. ingen säljer). Nu blir det säkert en ännu större invasion av fotografer på ön ...

Sen militären lämnade ön 2005 blev en massa byggnader lediga (precis som på Landsort), som nu formats om till Utö Havshotell! Och sen finns ju Hannas horisont, en gammal lotsstuga som jag och mina vänner/kursdeltagare/föreningskompisar brukar boka.
Och båtturen (5 + 5 h) t/r med m/s Eivor är gratis ...

Inlagt 2011-05-26 19:03 | Läst 6840 ggr. | Permalink