FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Kloka ord


Föränderlig väggmålning. Arken, Åbo Akademi 30.1.2014. Foto: Håkan Eklund.

Många gånger har jag beslutat mig för att teckna ner intressanta och tankeväckande fraser som man då och då stöter på i olika textsammanhang. Men det har liksom aldrig blivit av, och sen glömmer man de fina uttrycken - som skulle vara en tillgång när man själv skriver, och skulle behöva "kloka ord".

Blev nyss påmind om detta igen när jag nu läser en kolumn i gårdagens Hufvudstadsblad (29.1.2014) med rubriken "Känsligt nyansera krigshistorien" skriven av Olav S. Melin och som handlar om exponering av de övergrepp som de finska "krigsherrarna" förorsakade under kriget, som ÅA-docenten Svante Lundgren reflekterat över i en understreckare i Svenska Dagbladet (24.1.2014).

Jag skall inte gå in på detaljerna i den/de kolumnen (-erna) utan tar fasta på slutstycket i Hbl-kolumnen där Melin skriver: "Att ta ansvar för tidigare misstag är inte ett tecken på svaghet utan ett uttryck för styrka".

Det är sådant som jag kallar för kloka ord. Något som herrar och makthavare av Putins kaliber och neråt gott kunde ta till sig.

Nr 30/365.

Inlagt 2014-01-30 10:03 | Läst 4728 ggr. | Permalink