FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Världen är lättillgänglig idag


Ålandsrot (Inula helenium). Hirvensalo, Åbo Midsommardagen, 21 juni 2014. Foto: Håkan Eklund.

Skojigt att se hur världen har blivit lättillgänglig. Håller på att friska upp minnet kring de kvarter i Coquitlam, Vancouver där fru Anita och jag bodde några månader vårvintern 1981. De som vi bodde hos och umgicks med bor kvar på samma ställen - och via Google maps/sattelitbilder hittade jag till och med hittat husen. Minns ännu Dogwoodträdet som jag platerade, lastbilen som jag målade o.s.v.

På vägen "ner" till Fiji skall vi ta en avstickare in till Coquitlam och minnas old good days.

Och just när jag sitter och kollar in virtuella kartor över Vancouver, och hur vi skall ta oss ut till Palliser Ave, ringer Eric (idag 80 +) på mobilen från Coquitlam! Eric emigrerade från Korsholm, Österbotten till Canada på 1950-talet, och de var många i samma ålder som gjorde det.

I början av 1980-talet hade inga vanliga människor datorer, och mobiltelefonen fanns inte. Minns hur jag och frun skickade brev för att få allt möjligt ordnat inför vår halvårsresa till USA och Canada.

När morfar och farfar en bit in på 1900-talet emigrerade till Amerika (de återvände sedan) fanns det varken electricitet eller telefon i deras hem i Österbotten. Och det fanns inga bilar i byarna.

Den tekniska utvecklingen har verkligen gått framåt, däremot har vi männsikor rätt mycket stannat i utvecklingen. Vapnen som människorna dödar varandra med är bara mera sofistikerade ...


Nr 172/365.

Inlagt 2014-06-21 16:25 | Läst 3146 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera