Gatufotograf

Gatufoto på museum

Regnigt och ruggit! Att dra runt på gatan med kamera kändes olustigt. Kom att tänka på Eliot Erwitt. Han gillade att gå på museer. Hans bild på besökarna framför tavlorna på den nakna och klädda Maja är en klassiker.

Raskt till ett varmt och välbesökt museum i Budapest. Nationalmuseum rymmer klassisk internationell konst. Obligatorisk för alla turister. Här är några smakprov från den dagen.

 En bild på känd tavla med betraktare och guide. En madonnabild målad av Rafel.

"Konstguidning"

Vid ingången till avdelningen för italiensk konst satt den här damen orörlig på vakt. Jag kunde pröva kompositionen och ta flera bilder under några minuter utan att hon märkte något.

 "Black Friday"

Även på avdelningen för romersk och grekisk konst kunde jag i lugn och ro obemärkt ta några bilder på en vakmästare och pröva kompositionen.

"Bodyparts"

Besökarnas agerande inför konstverken är också värt att plåta.

 "Boy Joy"

Det här museet är pampigt och från samma tid som vårt eget nationalmuseum i Stockholm. I en av salarna dukades för fest. Miljön var fantastisk.

 "Festdukning"

Första gången jag prövat gatufoto på ett museum. Väl värt att pröva fler gånger.

 

 

Inlagt 2013-04-17 08:36 | Läst 4820 ggr. | Permalink
Fina bilder Nils-Erik och välexponerade. Oftast brukar ljuset vara dåligt men här verkar lokalerna att vara ganska ljusa. Konstmuseét i Göteborg har ett väldigt dåligt ljus och det som finns i form av armaturer riktas emot konstverken.
Hälsn//Rolf
Svar från Nisse Larsson 2013-04-17 17:07
Sån belysning är det här också när det gäller oljemåleriet. Inte för stenskulpturer å sånt. Men det går med stadig hand och högt ISO. Tackar för gillandet. -Nilserik