Gatufotograf

En livs levande påve

Jag har sett Påven. Franciskus heter han - Frasse på svenska. Jag släntrade över Petersplatsen i Rom en söndag vid lunchtid. Upptäckte att det var mer folk än vanlig i rörelse. Förstod att det var nåt särskilt på gång.

Så dök Frasse upp i ett fönster högst uppe i en byggnad. Alla människor började vinka. På bilden ser ni honom i översta fönsterraden - andra fönstret från höger räknat. Till höger i bilden syns ett stort plakat där påven delar ut en bok till några barn - mer om det sedan.

Påvens stämma fyllde torget. En magisk och mild stämma - bra klass på högtalarna konstaterade jag. På en rad storbildsskärmar uppsatta runt Petersplatsen kunde man se honom i närbild. Ungefär som vid ett framträdande av en rockstjärna under en konsert.

Människorna på Petersplatsen lyssnade. En del var överlyckliga att få se påven.

När talet var över applåderade alla.  Jag applåderade också trots att jag inte kan ett ord italienska. Så kom folkmassan i rörelse och pressade sig fram mot den stora obelisken mitt på Petersplatsen. Där delades en bok ut till alla.

Boken var gratis. Så givetvis ville också jag ha ett exemplar. Här kan ni se boken. "Vangelo" heter den. Listade ut att den innehöll evangelierna och apostlagärningarna ur Biblen. En gåva från påven till mig således. Nu ligger den på skrivbordet invid min PC.

Man kanske skulle försöka läsa den och bli katolik?

Invid Petersplatsen fick jag en bild på den här prästen.Han var lite reserverad. I motsats till påven ville han inte synas.

Inlagt 2015-04-15 06:56 | Läst 3664 ggr. | Permalink
Den sista bilden är mycket bra. En blick mitt i steget...
Svar från Nisse Larsson 2015-04-15 07:25
Tackar Tommy - såg hattprästen på håll, lyfte kamera.. Prästen förekom mig men det blev ju inte fel.
tomazon 2015-04-15 07:52
Dessutom den lille mannen som hukar sig av respekt för den allvarlige prästen, men du tar bilden ändå. Gillas skarpt!
Suverän sista bild. Antagligen är det en blyg präst från landet, inte van vid storstadslivet, han har ju en guidebok om Rom i handen så han är ingen romare.
Svar från Nisse Larsson 2015-04-15 17:01
Han kan tom vara från andra sidan jorden då katolska kyrkan är stor. Så guideboken behövs alla gånger. Tack Ragnar.