Gatufotograf

Våga cykla i London

Cykling är ett trevligt sätt att transportera sig på. I mitt villaområde finns fina cykelleder separerade från biltrafik. I London råder raka motsatsen. Här är det fullt av våghalsiga cyklister som vimlar runt i den täta trafiken.

Några gånger har jag försökt ta mig fram med bil i London. Det har varit fasansfulla upplevelser. Hur ska det då inte vara för en oskyddad cyklist.

Stationer med hyrcyklar har dykt upp och verkar flitigt utnyttjade. Jag kan tänka mig fördelarna med hyrcykel för kortare sträckor på de trånga gatorna i Soho där trafiken är sparsam.

Mannen som beundrar den nya vinröda Ducatin är försedd med en sån där hyrcykel. Misstänkar att ägaren sitter vid bordet. En bild som jag för övrigt la ut i gatufotopoolen igår.

Stöldsäker parkering av egen cykel innebär problem. Den ena parkeringen är nog rätt säker. Överallt  ser man liknande konstfulla installationer av stöldsäkert parkerade cyklar. På nästan varenda staket eller gallergrind finns anslag om att cykelparkering är förbjuden och att fastkedjade cyklar transporteras bort.

I East End där jag brukar bo vid ser man vanliga motionscyklister under helgerna. Trafiken är som regel stillsam under lördagar och söndagar. 

Som gatufotograf gillar jag att dokumentera cyklisternas liv och leverne. Dom lever sitt eget lite märkliga urbana liv på gatorna.

Inlagt 2015-10-20 08:29 | Läst 3031 ggr. | Permalink
Väl dokumenterade cyklar :)

När jag var där i somras gick evenemanget Ride London av stapeln. En cykeltävling som samlade ungefär 25 000 motionärer och stora delar av innerstaden stängs av. Det blir lite lätt kaosartat i en stad av sen storleken :)
Svar från Nisse Larsson 2015-10-20 09:05
Ojdå - jag trodde inte det var möjligt med såna evenemang i London! Nåja, om det var på en söndag i semestertid kanske det inte var så störande ändå.
Anders F. Eriksson 2015-10-20 09:12
Det var en söndag, men enligt en fotografkollega som var där och fotograferade cyklisterna (jag jobbade med honom under Stockholm Triathlon) var det totalt kaos.
Svar från Nisse Larsson 2015-10-20 10:31
Kaos är det perfekta upplägget för gatufotr!!
Fint se så många cyklar.
Det är frihet att cykla men kanske inte i London.
Mysiga bilder.
Gun-Inger