Gatufotograf

Förtvivlan och dramatik i vardagen - gatufotograf på plats

Ibland blir man ställd inför gråt och förtivivlan som resultat av meningslöst våld. Visst kan man lägga undan kameran. Själv väljer jag att förmedla bilder på sådana händelser. Kanske det finns lärdomar man  kan dra av en skildring och på  sätt skapa ett bättre samhälle.

Jag promenerade runt i Jardin de Tuiliries i Paris. Många fotografer har vandrat här med sina kameror i det tidiga 1900 talet och tagit klassiska gatubilder.  Det fina miljön i parken verkar inte ha förändrats så mycket sedan dess. Atmosfären är avslappad. Alla besökare tar det lugnt och verkar vara på gott humör.      

Plötsligt hör jag skrik och ser ett slagsmål . En av kombattanterna kommer gråtande gående åt mitt håll.  Tröjan är våt på framsidan av vatten. Jag hann uppfatta att de två grabbarna bråkade om en grej att spruta vatten med.

 

 

Det var bara en kort incident. Snart härskade lugn och frid åter i Jardin des Tuliries.

Inlagt 2015-12-13 07:17 | Läst 4148 ggr. | Permalink
I jämförelse med andra våldsamma Parishändelser på sistone var denna förstås ganska mild. Fast för pojkarna var det säkerligen på fullt allvar, åtmninstone i stunden.
Fint dokumenterat, Nilserik!
/Niklas
Svar från Nisse Larsson 2015-12-13 12:14
Tackar Niklas - nog var det på allvar alltid. Paris är härligt men farligt!
Fint fotat, Nils-Erik. Tidlöst och klassiskt. Gillar särskilt första.
Mvh
Fredrik
Svar från Nisse Larsson 2015-12-17 09:06
Härlig kommentar Fredrik. Ibland stöter man på lite vardagsdramatik.
Bra Nils-Erik. MYCKET bra! Faktiskt helt otroligt bra.

Nr 2 är givetvis bäst eftersom det är närmast inpå.
Svar från Nisse Larsson 2015-12-19 17:18
Tackar Tommy för uppskattningen. Funderar själv vilken som är bäst då jag tänkte skicka ena bilden till en tävling. Lite mer dramatiska gester i första och bättre horisont men mera nära inpå i andra bilden. Men har en dryg månad att fundera vidare.