Gatufotograf

Vinna storvinsten

Livet kan förändras totalt av en storvinst. Alla materiella drömmar kommer ju att förverkligas. Det gäller att bara ta chansen. Det saknas inte tillfällen. Erbjudanden finns överallt.

Den här damen har suttit i åratal - sommar som vinter - utanför H&M på Drottninggatan i Stockholm.  Säkert har hon sålt många vinster. Passerade henne nära häromdagen med kameran och fick en hyfsad bild med full vidvinkel.  Jag vet inte om såg mig. Hon sitter alltid orörlig på det här viset och tittar rakt ut i luften. Tycker hon liknar mer en "ticket scalper" - ni vet en sån där som säljer biljetter till olika evenemang för överpris.

En gatubild från Rom i våras. Drömmen om storvinst präglade den här kvinnan. Glömsk av omgivningen skrapade hon ivrigt sina lotter. Hon såg inte fotografen tätt intill som observerade och fotade.  Jag avlägsnade mig innan hon skrapat färdigt. Gissar att det inte blev nån storvinst den här gången heller.

Mina egna drömmar om storvinster då? Dom inskränker sig till dom få tillfällen jag lyckas ta en bra gatubild. Vägen dit är full av chansningar men också en del jobb.

Inlagt 2016-06-21 07:30 | Läst 2435 ggr. | Permalink
Man får nog fler storvinster med kameran än med lotter om man inte har en sjuhelvetes tur förstås!
Tycker att du ringar in drömmar och förväntningar fint i bilderna!
Hälsn Anne-Sophie