Gatufotograf

Brexit och min gatufotografering

Gärna åker jag till London med kameran. Mår väldigt bra när jag strövar runt i storstadens myller.  Där det finns mycket att upptäcka och dokumentera. Men kommer Brexit att ändra detta?

Kanske växlingskursen på pund sjunker till angenäma nivåer. För länge sedan utforskade familjen den engelska landsbygden med långa bilresor under ett par somrar. Pundet kostade då åtta kronor. Bed and breakfirst fick man för två till tre pund per person. Happy Days.

Visst skulle det gynna mitt gatufotande om sådana tider kom tillbaka. Men det skulle vara en katastrof för det brittiska samhället. Vid den tiden stod industriernas hjul så gott som stilla.

Förra året tog jag den här bilden. "It´s going to get worse". Kanske mannen förutsåg en Brexit med förfärande konsekvenser för Storbrittanien.  Eller så oroade han sig för något annat.

En närbild på den pessimistiske mannen.

De yngre väljargrupperna verkade inte så intresserade av valet utan slappade i sängen på valdagen. Däremot var de äldre väljarna pigga och röstade för Brexit.

Londonborna i allmänhet var mest för "Remain".  Och vem önskar förändringar? Men förändringar blev det. Den pekande handen till höger i bild  antyder kanske nåt sånt.

Kanske Storbrittanien ångrar sig om Brexit. Gubben på bild påminner lite om EU-pontentaten Juncker som välkomnar England tillbaka som den förlorade sonen.

Inlagt 2016-07-12 08:22 | Läst 2691 ggr. | Permalink
Intressant betraktelse och bra bilder (som vanligt).
Svar från Nisse Larsson 2016-07-12 11:50
Tack Magnus. Som anglofil blir man lite filosofiskt lagd i dessa tider
Som nära på London-bo så vill jag nog hävda att den "doom and gloom"-stämning som piskas upp efter Brexit är överdriven. Du påstår att det skulle innebära katastrof för det brittiska samhället och hänvisar sedan till hur industrin stod still tidigare. Just den tillverkande industrin lär nog välkomna ett svagt pund som gör export billigare. Att industrin stod stilla tidigare berodde nog en hel del andra saker som hur arbetsmarknadens parter hanterade strukturella förändringar kring ett flertal industrier.

Som jag ser det finns det godtagbara skäl att stanna kvar i EU men även vettiga skäl att lämna. Ingen vet hur saker och ting utvecklas med säkerhet. Det finns risker att stanna och det finns risker med att lämna. Ingen tjänar dock på att vara onödigt negativ kring det hela.

Mvh
Fredrik

PS. Det stavas Storbritannien. Två t och tre n.
Svar från Nisse Larsson 2016-07-12 13:23
Tror nog att GB klarar Brexit rätt bra. EU har problem av olika slag däremot - men det är en annan story. Hemma brukar vi ibland drömma oss tillbaka till den tid då vi utforskade med bil varenda vrå i det fantastiskt vackra England.
Frekeman 2016-07-12 22:18
Ja, jag tror att Brexit kan leda till en hel del bra. För EU också. Makthavarna kanske måste inse att alla inte vill ha en överstatlig politisk union och det kanske kan göra dem lite ödmjukare? Jag flyttade till Storbritannien på grund av min kärlek till denna nation (särskilt då England) men har på senare år inte åkt omkring så mycket som jag borde känner jag. Det har mest blivit utland för hela slanten men med ett svagare pund så får jag kanske en välbehövlig kick där bak för att ge mig ut mer i städer och byar i England. Får se hur det går. Alla mina semesterdagar är dock planerade redan och alla för mig utomlands. Men, det finns ju helger.
Mvh
Fredrik