Gatufotograf

Gatufoto med vid vidvinkel!

Gatufoto med vid vidvinkel är inte något för skönandarna då perspektiven blir kraftigt deformerade. Sedan en tid tillbaka har jag dock ofta använt brännvidden 16 mm på fullformatet. Funnit att det är som att upptäcka världen på nytt.  Och den blir framför allt roligare.

Intressant på den här bilden är de frisyrer som visas - långt utslaget virvlande hår. Kanske ett signum för sådana som älskar armbandsur av märket  Omega.  Vad vet jag? Som köpt mitt armbandsur på Clas Ohlsson?

Lunch på en bänk på Hötorget i Stockholm.  Kan förstå att herrarna föredrog att sitta i solskenet och äta sina kebabrullar.  En avkoppling i det grå kontorslivet.

Jag ställde mig bredvid och inväntade ett tillfälle när de båda högg in på maten. Då sträckte jag fram kameran.

Inlagt 2016-08-26 06:15 | Läst 2398 ggr. | Permalink
Ett vågat drag du lyckades med. Motsvarar ju 10mm på min APS-C. Säkert bra i trånga gränder.
Svar från Nisse Larsson 2016-08-26 16:38
Tackar Stefan! I folkträngsel kan vidvinkeln ge fina möjligheter.
Så bra fångat ögonblick! Syftar på herrarna som käkar. Jag är ett stort fan av dina bilder. Det blir onekligen intressant med så pass vid vinkel. Super!
Svar från Nisse Larsson 2016-08-26 16:39
Roligt du gillar mina bilder. Lunchätarna är också min favorit.
Ja, vidvinkel är det som oftast gäller på stan, tycker jag! Körde mycket med 14 mm ett tag, från höften, numera blir det ett 20 mm hängande på 'magen'.. Fungerar ypperligt! Fina bilder, det är såna jag gillar.. motiven är ovetandes..
Hälsn!
Svar från Nisse Larsson 2016-08-26 16:40
"Höftisar" här samman med vidvinkelns möjligheter.