Gatufotograf

Kan flera människor skildras i en bra gatubild?

Gatubilder lyfter fram enskilda människor och skildrar deras känslor och reaktioner på det personliga planet. Som regel handlar den om en eller två individer som betraktaren kan knyta an till. Viss kan anonyma individer finnas med som bakgrund. Men bilden handlar inte om dem.

Det här fotot är kanske misslyckat.  Warszawa en söndag eftermiddag. Det kanske  finns lite av kollektiv rörelse, uppträdande och känsla som behövs för att en gruppbild ska funka som gatubild. 

Ytterligare en gruppbild tagen hundra meter bort från den första bilden.  Hedersbetygelser vid den okände soldatens grav. 

Inlagt 2017-10-04 07:22 | Läst 2483 ggr. | Permalink
Två mycket fina svv bilder. Första bilden som visar barnets ostyrda och spontana glädje och den andra som visar den vuxna människans inordnande i samhället och ordningen och för detta fått medaljer och ordnar. Och priset är väl dom stela ansiktena? Två jättefina bilder som förstärker varandra!/ Björn T
Svar från Nisse Larsson 2017-10-04 10:09
Tack Björn för det fina omdömet. Gillade att kunna ta de här bilderna på nästan samma plats. Det här med "Okände soldatens grav" finns inte i Sverige men rymmer starka känslor i Polen efter WW2.