Gatufotograf

Att upptäcka en gatufotograf

Hon var klädd i svart och var fint placerad bland svarta fönsterramar i solljuset. Jag gillade motivet och tog en bild. En förströdd blick är  vad en gatufotograf får av sina offer. Om man ens uppmärksammas.

Bilden togs i Warszawa för en dryg månad sedan. Det var fortfarande varmt i solen vissa dagar. Men mest regn.

En äldre dam upptäckte mig här men ser inte min kamera.  Bilden är från Gamla stan i Warszawa. Hon hade mycket att berätta för sitt unga sällskap. Kanske minnen från WW2. Hon tillhör den generationen.

Inlagt 2017-10-26 08:50 | Läst 4588 ggr. | Permalink
Spännande bilder! Första bilden är det jag först föll för, gillar kompositionen där hon bildar en egen, avskild enhet med sin vattenflaska. Andra bilden sa mig inte så mkt förrän jag såg hästkärran därborta. Kanske är den ett turistinslag, men min tanke var "titta, fortfarande ett inslag av dåtid som vi inte ser hemmavid"/ Björn T.
Svar från Nisse Larsson 2017-10-26 19:09
Va kul du gillar första bilden. Jag blev själv hänförd och slängde upp kameran. Ansikten fascinerar mig och därför tycker jag om den andra damen.
Gillar första bilden väldigt mycket, många härliga linjer som förför mig :-)
/Janne
Svar från Nisse Larsson 2017-10-26 19:11
Tack Janne - Det är faktiskt lite av oavsiktiligt modellfoto över bilden.
Första bilden är jättefin, även om man inte riktigt känner vad hon tycker om det hela.. Ett bra exempel på att även en bild där motivet förstår att hon fotograferas kan bli bra.. det är ju inte alltid det är så tycker jag!
Hälsn!
Svar från Nisse Larsson 2017-10-27 08:21
Tack för kommentaren. Hon tittade bara upp som hastigast när hon såg kameran.