Gatufotograf

Rädd för elcyklar

Såna här fordon kör i hög fart i trafiken i Stockholm. Ljudlöst tar den sig fram bland gångtrafikanterna. Inte ser det särskilt trafiksäkert ut med ett par passagerare.

Leksakerna subventioneras i år med frikostigt stöd av regeringen med våra skattepengar. Valfläsk givetvis.

Inlagt 2018-04-12 06:59 | Läst 2294 ggr. | Permalink
Personligen betraktar jag min elcykel som ett hjälpmedel och inte en leksak, och har heller inte fått ett öre i bidrag till den. Å andra sidan har jag inga som helst planer att framföra den i Stockholms innerstad.
Svar från Nisse Larsson 2018-04-12 08:19
Grattis - ett helt shysst förvärv och användningsområde.
Vibybo 2018-04-12 14:05
Mycket tack, hyggligt sagt.
Känns som man bara väntar på nån svår olycka med dessa eldrivna 'lastcyklar' framöver.. det kommer var så säker! Tycker dom ofta framförs på ett farligt sätt här i Stockholm..
Hälsn!
Svar från Nisse Larsson 2018-04-12 11:20
Håller helt med dig. Eller att fotgängare blir nedmejade!
Jag tror nog det blir betydligt mindre olyckor med elcyklar istället för bilar, jag tycker det är en bra utveckling att minska så mycket som möjligt på avgaser o tunga fordon. Jag har en själv o gillar den skarpt. LO
Svar från Nisse Larsson 2018-04-13 09:19
Hoppas du inte framför tung elcykel med hela familjen ombord i hög hastighet bland fotgängare i Stockholm innerstad. Ha det så kul med elhojen.
En laglig elcykel får max gå i 25 Km/h vilket inte är några som helst problem att komma upp i på en trampcykel också utan motor, även om det kanske tar längre tid. Jag har inte hört talas om några allvarliga olyckor med dessa fordon, men det kanske du har?

Annars är det ju så att alla fordon som drivs med el prioriteras just nu av politikerna. Vi som kör bensindrivna tvåhjulingar åker på höjningar av P-avgifterna som för en pendlare kan kosta 20 000:- på ett år eftersom MP tycker att en parkerad MC tar lika mycket plats som en bil ...
Svar från Nisse Larsson 2018-04-14 09:23
Parkeringsavgiften på MC verkar helt vettlös. Snart blir det pavgift på cyklar också!