Gatufotograf

Inga körsbärblommor

Blommande körsbärsträd är en stor händelse i Kungsträdgården i Stockholm. I lördags firades det med uppträdanden, folkdräkter och musik samt med massor av besökare.

Den viktigaste komponenten i firandet saknades. Körsbärsblommorna. Den långa vintern med stora snömängder verkade ha försenat blommorna.

Tyder det på att vi går mot ett kallare klimat med kortare växtsäsonger?  Sånt som klimat är omöjligt att förutsäga. Bara att gissa kring. 

Kan man tänka sig att utstyrsel med nitar och tuppkam är folkdräkt.  Absolut!

Inlagt 2018-04-25 06:25 | Läst 2212 ggr. | Permalink
Gick förbi där igår, nu hade en del Körsbärsblommor slagit ut, mest på den östra sidan där solen kommer åt mer! Ett par dagar ytterligare så är dom i full blom, troligen nu i helgen!
Hälsn!
Svar från Nisse Larsson 2018-04-25 11:24
Låter bra och ska väl ta mig en titt!
Det var ju en lagom bekymrad bild på körsbärsblomningen som inte var för handen. Som du skriver: "Sånt som klimat är omöjligt att förutsäga. Bara att gissa kring". Tänk om folk ville ta till sig det.

Tänk om det inte pågår någon global uppvärmning enligt Svanta Ahrrenius gamla växthusteori från slutet av 1800-talet? Tänk om det är solvinden och åtföljande molnbildning om är mera styrande? Tänk om vi får en nedkylning?
Den senaste mer markanta nedkylningen hade vi på 1600-talet, och den kallas "lilla istiden". Det var då som Karl X Gustav tågade på isen över Lilla Bält - med hela armén, artilleriet, flygande fanor och klingande spel. Tänk om det inte i första hand är koldioxiden som är boven? Då är redan miljarders miljarder rakt i sjön! Men körsbärsblomningen får vi förhoppningsvis ha kvar... :-)
Svar från Nisse Larsson 2018-04-25 15:23
Japp. Såna där klimatsmatalarmister ska man akta sig för.