Tvivelaktig glass i storstan
Stockholm är främsta sommarstaden i landet. Knökfullt på gator och torg med turister. Man hittar inte ens nån ledig plats på en parkbänk. Upptaget överallt,
Jag vill skriva om nåt somrigt. Varför inte om glass.
En bild utanför glassbaren Stikki Nikki på Drottninggatan. Populärt ställe med kö långt ut på gatan. Det här företaget har med tiden växt till ett glassimperium med barer över hela Stockholm.
Man säljer dock s k "veganglass". Kanske god. Helt utan animaliska produkter som grädde och glass. Så jag vägrar köpa den.
En riktig glass ska givetvis innehålla grädde och ägg. Lagar gärna glass själv men med dessa råvaror. Går jag på glassbar ska det givetvis vara äkta gräddglass och helst italiensk sådan.
Egentligen skulle publicera en annan bild från Stikki Nikki. Det blev istället den här. Sovande person i förgrunden framför glassätande turister. Men vill ju skildra högsommarvärmen. Och upptagna parkbänkar.


Hälsn!
Tyvärr har jag missat den där glassbaren i Götgatsbacken. Synd. Haft förmånen att besöka Italien däremot. Och ätit riktigt god glass därnere. Äggula ja - glass kräver riktiga ingridienser.
Kommer ihåg! :) Tror glassbaren hette Venezia i Götgatsbacken!
/B
Tack Bengt! Jag tror absolut att du har rätt! Deras glass var helt magisk.. Har en tidigare arbetskamrat som också var där titt som tätt, han säger likadant.. vi var inte arbetskamrater då när 'Venezia' fanns.. Kul!
Hälsn!
Det finns en glassbar som heter La Venezia på Västgötagatan på Söder. Nåt samband? Dom har god glass i alla fall.
Tack för info, måste testas.. :-) Vet att när den gamla Italienaren dog så flyttades också 'Venezia' (tack! Bengt) längre söderut på Götgatan, den hamnade på hörnet Götgatan/Åsögatan samma kvarter som Gröne Jägaren, där fortsatte man med glasstillverkning ett tag, men den smakade inte längre som när den äldre mannen gjorde sin glass.. och senare så försvann den glasstillverkningen efter en kortare tid.. tror den gamle Italienaren tog med sig kunskapen i graven.. men jag ska kolla den på Västgötagatan, för den 'ordinarie' Venezia glassen liknar ingen annan, den skulle jag känna igen på 1/100 sek. om jag fick den på tungan.. :-)
Hälsn!
Glass är inte svårt att göra tror jag. Hemligheten är att inte snåla på kvaliteten när det gäller ingridienser.
Jag provade glassen på 'La Venezia' på Västgötagatan igår, men tyvärr.. den var inte ens i närheten av 'Venezia' glassen på Götgatan för 40 år sen.. även om den smakade bra. Den glass som har kommit närmast i smak och som ändå är god, är 'Stockholms Glasshus', dom har försäljning vid Tessinparken nära Valhallavägen, och på Birkagatan i Vasastan. Dom har troligen funnits i 30 år nu, men.. de är ändå inte lika bra som 'Venezia' glassen på Götgatan var..
Hälsn!
Den kan kanske smaka bra. Men den består bara av mosade bär eller frukter som blivit frysta.
Ingen grädde och inga äggulor. Sånt måste finnas om det ska passa mig.
Och du är nog inne på något, det är väl dessa ingredienser som gör det till glass. Frysta bär och frukt kallas väl sorbet.
Tack för uppskattningen. Den här bänkmodellen har nyligen dykt upp i Stockholm. De är stora och rymliga och kommer säkert främja gatufotot.