Gatufotograf

Fynd, skräp eller användbart?

De flesta antikaffärer i Gamla stan är numera nedlagda. Antika prylar säljs väl mest på nätet idag.

Kul att titta in en sådan butik som finns kvar och om de har gods av typ vintage. Dvs prylar som användes i föräldrahemmet en gång. Man kan hitta samma porslin man åt på som barn. Nostalgiskt givetvis. På en av hyllorna skymtas kaffekoppar från Gustavsberg av märket "Blå blom". Föräldrarna gillade och använde alltid sådana så länge de levde.

Kul att yngre generationer gilla sånt här. Snart får lillknatten på bild kanske morgonvälling i en snygg porslinskopp. Istället för ur nappflaska.

 

Hemma hos mig har vi nästan bara gammalt 60-talsporslin från Gustavsberg. Det har bara blivit så. Och porslinet är väldigt hållbart.

Vid ett eventuellt köp ställs man inför frågan om något är ett fynd, skräp eller användbart. Om jag hade kunnat hitta prylen i mitt föräldrahem är det definitivt intressant.

Inlagt 2019-08-23 08:56 | Läst 1874 ggr. | Permalink
Arabias bruna tekoppar och kanna har jag fortfarande kvar och använder. Inköptes i början av 70-talet. Varför slänga väl fungerade saker? Här verkar kvinnan rådgöra med maken först innan hon bestämmer sig. Kul bild.
Svar från Nisse Larsson 2019-08-23 09:58
Vi har också bruna kaffekoppar från Arabia från den tiden men använder dagligdags en service med bruna koppar från Gustavsberg i samma ålder. Fantastisk kvalitet.
Skulle gissa att ungen så småningom får sin välling serverad i plastmugg med kanske Kalle Anka motiv och med ett så kallat pip lock, hållbart är det också.
😁
Svar från Nisse Larsson 2019-08-23 12:20
Praktiskt, kanske lite tråkigt med såna prylar. Jag håller på porslinskoppen.