Gatufotograf

Vem struntar i cykelförbud?

Huvudgatan i Eskilstuna är  avstängd för cykeltrafik. Skälet är givetvis att alla fotgängare ska kunna röra sig säkert här. Förbudet markeras med stora skyltar mitt i gatan.

Många cyklister struntar i förbudet. Man kan undra hur de tänker. 

Bilden visar en självupptagen medelålders hipster som i hög fart passerar mig på nära avstånd på Kungsgatan. Ser han eller hör han mig? Inte alls! Han fokuserar helt på musiken i hörlurarna.

Av alla cykeltrafikanter i Eskilstuna är det bara ett fåtal som beter sig så här. Som väl är.

Inlagt 2020-10-02 08:12 | Läst 1513 ggr. | Permalink
Cyklister har sina egna regler som att de kan cykla överallt. Inte helt sällan på gångbanor. Ännu värre är det med elsparkcyklisterna. De går ju rätt fort också.
Svar från Nisse Larsson 2020-10-02 09:27
Elsparkscyklar ser man inte många av än så länge i Eskilstuna. Dom är ju värre. Hälsningar NL
Fint fångat!
Vi har samma problem här i Gnesta, vissa cyklister, bilister och gångtrafikanter beter sig litet hur som helst! Så det gäller att se sig för i trafiken! Men som tur e så e dom i minoritet! :)
Jag brukar tänka, Dunning–Kruger-effekten! :)
/B
Svar från Nisse Larsson 2020-10-02 09:29
Ojdå - nu fick kolla internet vad den där effekten va för nåt. I Gnesta trodde jag alla var ordentliga och laglydiga. - Hälsningar NL
Hej. På Götgatan får man passa sig.
Götgatsbacken ner mot Hornsgatan är poppis att dra på.
Bosse, brorsan berättade när han liksom jag gick omkring med sin kamera på Götgatan, att
polisen hade fartkontroll nere i backen. Jag tror att det är 30km i timmen där. Många trampar på upp mot 50-60 km.. Men den dagen blev dom stoppade och fick tusen spänn i böter. Bosse berättade att dom såg helt förvånade ut.Typ vad har jag gjort för fel??? det är ju en cykel ! Fin bild.
/ Bengt H.
Svar från Nisse Larsson 2020-10-02 09:31
Goda nyheter att polisen klämmer till cyklister. Mer av sånt! - Hälsningar Nilserik
Han kanske borde stanna till i butiken bakom..
Mvh/Gunte..
Svar från Nisse Larsson 2020-10-02 18:41
Du har så rätt. Svårt att se trafikskyltar. - Hälsningar NL
Hej Nils-Erik - väldokumenterad situation.
Jag tror att det är ett problem många ställen också här i Roskilde. Där ena huvudgata är en gågata utan cykelväg. Den andra har en cykelväg i mitten och det skapar många farliga situationer eftersom fotgängare (speciellt turister) uppfattar det området som en del av gågatan.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Nisse Larsson 2020-10-02 18:43
Att skilja gågata från cykelstråk med en linje i gatan är inte bra. Väldigt vanligt i Stockholm. Det måste till ordentliga staket här. Hälsningar Nilserik
Bra fångat. Oaktat den tråkiga trafikförseelsen så måste jag, som gammal cykelnörd, ändå säga att Eskilstunahipstern har en riktigt snygg gammal racercykel.
Svar från Nisse Larsson 2020-10-02 18:45
Som alla hipsters är han noga med retrostilen. Men kanske inte med hänsynstagandet. Hälsningar Nilserik
Att gå runt och sura på enskilda cyklister som trotsar ineffektiva cykelförbud tycker jag känns onödigt. Jag är obekant med Eskilstuna, men när jag tittar på kartan är det givet att man cyklar längst med Kungsgatan om man ska över bron mot Rådhustorget. Cyklister och gående är inte bundna till de inrutade linjerna som bilister är - och när cyklister och gående trotsar trafikkontorets och stadsplaneringens uppmaningar skulle jag betrakta det som ett designfel hellre än en överträdelse.