Gatufotograf

Regnig söndag

Igår var det tjocka moln och regnigt. Folktomt på gator och torg i Eskilstuna. Ingenting att fota. Promenerade runt nån timme innan en regnskur kom.

När jag skulle åka hem med bussen väntade en familj vid samma hållplats. Den här grabben såg att jag hade kamera. Ställde sig allvarligt uppfodrande framför mig. "Fota mig" verkade han säga.

Jag sa bara hej till honom och hans mamma. Men det blev några omärkliga bilder från kameran i knät. 

Testar försiktigt med en färgbild - skärmen funkar knappt. Dålig funktioner i bildverkstaden således. Mejlat Eizo i morse om problemet.

Inlagt 2020-10-26 09:37 | Läst 634 ggr. | Permalink
Hej NL. Jag tycker färgerna ser naturliga och bra ut och inte överdrivet klatschiga.
Men jag förstår dig, måste du jobba mycket för att få till det, och osäkerheten ändå finns där är det jobbigt. Men det kommer att ordna sig. Min egen enkla skärm bör också bytas ut, men jag är skraj att jag inte behärskar det där med kalibrering, eller har jag ingångar som krävs i datorn?.Måste jag byta dator?
Tänk om jag lockas att ta mig in och ska kalibrera den och aldrig hittar tillbaks! Då blir det svettigt. Jag har det svårt med sömnen redan nu.

/ Bengt H
Svar från Nisse Larsson 2020-10-26 14:29
Hejsan. Har brottats med samma problem som du en längre tid. Bestämt att göra slag i saken. Säkert bra så småningom. Hälsningar NL