Gatufotograf

Stavgångaren

 

Stavgång blev väldigt populärt för några år sedan. Både jag och min fru anskaffade var sitt par. Inte blev de mycket använda. Kändes töntigt och obekvämt att gå med.

Man ser fortfarande en och annan äldre stavgångare ute i mina kvarter. Yngre motionärer rör sig vanligen utan. För fjällvandrare är nog gåstaven bra för att ta sig fram ute i naturen.  Den är sällan asfalterad.

Spanade in den här äldre mannen på en busshållplats. Bra ansikte i fint sidoljus. Ett par gåstavar i näven. Kanske som balansstöd. 

 

Inlagt 2020-11-27 08:03 | Läst 1979 ggr. | Permalink
Hej,
Det är tur att vi har stöd av kameran.
Ha en fin dag
Bob
Svar från Nisse Larsson 2020-11-27 17:17
Enbenstativ är en bra grej - stöd till såväl kamera som för kropp. Hälsar NL
Jag har ibland som tankelek föreställt mig att någon från 1950-talet via en tidsmaskin har gjort ett besök fram i vår tid.
Tillbaka i sin egen tid berättar han: "Jo ni förstår, dom har blivit fysiskt svaga och lite klena i huvudet! Vacklar omkring stödda på stavar och pratar rakt ut i luften..."
bassa 2020-11-27 16:14
Jag har haft exakt samma tankar. Det fanns ju en och annan på 1950-talen som gick och snackade för sig själva. I dag är dom rätt många.
/ Bengt H.
Svar från Nisse Larsson 2020-11-27 17:20
Att dom sen fotar och filmar med prylen gör det knasigare. Hälsar NL
Det finns ett mellanting också, motionspromenerare som viftar frenetiskt med armarna som om det satt stavar i händerna men inte gör det...ser lite kul ut också..
Mvh/Gunte..