Gatufotograf

Glassgubben - en gammal bekant

Glassgubben har varit med sedan 60-talet. Han har varit duktig på att få oss svenskar att äta glass. Numera ägs han av Unilever. Står för hälften all glassförsäljning i Sverige. 

Helt nyligen fick jag veta att glassgubben heter "Clovve". Ibland syns han med sin fästmö som heter "Clovina". Dom lär nyligen ha fått en liten grabb som ännu inte namngivits.  

Glassgubben syns ute på gatan på flera håll i Eskilstuna. Här är ett par bilder. 

Har förresten en bekant som samlar på glassgubbar. Helst äldre sådana med "GB-glass" på bröstet. Inte med loggan från Unilever. Han förvarar dem i källaren och på uteplatsen bakom huset.  Han liknar själv glassgubben jättemycket. Det är kul att fika hemma hos honom. 

Inlagt 2021-06-16 06:47 | Läst 1153 ggr. | Permalink
Glassgubben är populär, jag känner ett gäng campare med husvagnar/husbilar som har gemensam vårdnad om "Gurra", en glassgubbe. När de har sina träffar så är alltid Gurra med, han sitter med vid långbordet och han är med när de sitter och snackar och dricker öl. Eftersom han varit med i många år så har han fått se stora delar av Sverige 😂🍡
//Anders
Svar från Nisse Larsson 2021-06-17 08:31
Tack för trevlig kommentar. Låter trevligt som ett trevligt gäng som har kul tillsammans. Hälsar NL
I början fanns det dom som tyckte att gatorna skulle hållas från från bråte (och luften fri från Hemglasstutandet). Kul att se att det finns dom om tar vara på den här delen av kulturarvet. Unilever gör nog vad dom kan i motsatt riktning. Innehållsförteckningen blir allt längre för varje år med ingredienser från allt längre bort t o m i basreceptet.
Svar från Nisse Larsson 2021-06-17 08:36
Mycket bråte på trottoarerna utanför butikerna som du säger. Hoppas hitta glassgubbe att ha på den egna uteplatsen. Det skulle va fint. Hälsar NL
Hej Nils-Erik.
Även om jag vet vad glass betyder på svenska stannar jag ett ögonblick varje gång jag möter ordet. I DK kallas det IS.
I DK är glas något vi har i fönstren :-)
Men jag känner denna "Glassgubbe" väl och har sett honom på flera semesterbesök i ditt underbara land.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Nisse Larsson 2021-06-17 08:38
När man läser "is" på en skylt i Danmark så tänker man kanske på en välkänd terrorsekt. - Hälsar NL