Gatufotograf

Coronahundar

Många nya hundar syns i  villakvarteren här hemma. Det behövs väl som sällskap i stugorna under Coronatidens isolering. Hoppas hundarna får det bra med sina ägare. Samma gäller nog i storstäderna. Människor får en kompis i lägenheten att umgås med och ett promenadsällskap.

Det här är en bild från Klarabergsgatan i Stockholm. NK syns i bakgrunden.  Det är trevligt att fota hundar när de står så här på en bänk. Jag fäller ut skärmen på min Fujifilm x100v, går fram till bänken och håller kameran i höjd med nosen på hunden.

Här fick jag också med ägaren som roat kollade in mina förehavanden. På bilden nedan hade han en rätt neutral kanske förvånad min. Sedan tog hans säkerligen jovialiska kynne överhand som syns i bilden ovan.  

Inlagt 2021-08-29 09:08 | Läst 862 ggr. | Permalink
Hund är trevligt sällskap, vi har haft några stycken, det sista var en flat. Trevligt med både hunden och husse tillsammans, hälsningar/ Björn
Svar från Nisse Larsson 2021-08-29 19:33
Tack Björn. Hundar är en tillgång. Vi är lite allergiska här hemma mot såna. Den här jycken gillade att kolla in allt folket. Hälsar NL
Hej Nils-Erik.
Coronahundar - det är också ett nytt ord här i DK.
Det har aldrig varit så många som skaffat sig en hund som i de senaste ca. 2 år. Nu är det så många av de nya hundägarna som har problem. Hundarna har inte uppfostrats/vant sig vid att vara ensamma hemma nu när ägarna har börjat jobba och barnen i skolan.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Nisse Larsson 2021-08-30 07:58
Tack för kommentaren. Hundar är stora personligheter. De kräver en hel del av sina ägare. Om de blir sjuka kan det bli dyrbart också. Hälsar NL
En träffande bild som kanske kan representera fenomenet coronahundar. Jag hoppas bara att de som skaffade hund då de jobbade hemma har en plan för hur hunden ska ha det när vi nu börjar återgå till det normala.
Hälsningar Lena
Svar från Nisse Larsson 2021-08-30 08:00
De här var nog en pensionär. Förhoppningsvis med gott om tid för sin hund. Dom har nog kul ihop. Hälsar NL