Gatufotograf

Hur ska vi klara oss utan tatueringar?

Från och med den 5 januari i år blev en rad färgpigment för tatuering förbjudna. Ämnen som kan orsaka cancer och genetiska mutationer. Så det finns goda skäl för förbudet som initierads av EU.

Idag är naturligtvis alla tatuerare bekymrade för sin utkomst. Några alternativa färgpigment har ännu inte utvecklats. Ska vi som vill bli tatuerade gå till illegala tatuerare som fortsätter att använda förbjudna ämnen. En bild på en Fuji x100v skulle exempelvis sitta fint på överarmen. Eller är en tatueringsepok på väg att gå i graven?

Det här är bilder från Barcelona.  Är det förresten någon slags kamera som damen har över baken på bilden ovan?

Läste idag om att titandioxid nu är förbjudet som tillsats i livsmedel inom EU. Ett vitt färgämne som används i läsk, tuggummi, glass mm. Kan förorsaka kromosonrubbningar och mutationer.

Bra av EU att driva fram förbud mot allt skit som kan förstöra människan,

Inlagt 2022-01-29 06:49 | Läst 1209 ggr. | Permalink
Hej,
Så då får man se uppmejsla det vanligaste vita pigmentet, titanvitt? Så man får inte spilla när man målar väggen i köket.
Ha en fin dag
Bob
Svar från Nisse Larsson 2022-01-29 09:27
Hejsan. Verkar va ohälsosamt att hälla färgen i morronkaffet. Så var försiktig. Hälsar NL
Jag har klarat mig utan tatueringar hela livet. Det har gått jättebra. Jag tänker dö utan några också =)
Svar från Nisse Larsson 2022-01-29 09:28
Hejsan. Var försiktig om du kommer på andra tankar när det gäller tattisar. Hälsar NL
Tatuerandet har jag inte förstått mig på. Så jag gillar inte första bilden!

Det borde väl räcka att rita med en Ballografpenna eller i värsta fall använda henna som går bort med tiden. Eller låta Crimson printa bilden av Fujin på överarmen med bläck som går bort efter ett tag.

Jag hade missat titandioxidförbudet. Det verkar bara avse livsmedel men produkten används också i mediciner (drageringen). Och i färg!
Svar från Nisse Larsson 2022-01-29 16:25
Hej. Tatuering är inte för alla givetvis. Kanske man kunde fråga Crimson om dom kan göra såna där tatueringar. Vore kul att visa på Rifoträffen i Uppsala i maj. Det borde vara en ny nisch för företaget att utveckla. Tydligen får man använda titandioxid i läkemedel i alla fall. Hälsar NL
Snart nog finner dom det säkra färgpigmentet. Kameran en polaroid...
😁
Svar från Nisse Larsson 2022-01-29 16:26
Hej. Det där med hållbara färgpigment är nog krångligt och tar nog tid att utveckla riktigt säkra och godkända produkter. Tack för upplysningen om polaroid kameran, Hälsar NL
Hej Nils-Erik.
Det har varit en stor debatt och knorrande från tatueringsbranschen – förstås. Men nu er det som det är och det är också som du skriver det, inte hälsosamt att gravera in farliga ämnen i huden.
Kan det inte vara en polariodkamera som damen har på baken ?
Med vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Nisse Larsson 2022-01-29 16:30
Hejsan. Inte kul för tatuerarna att helt plötsligt stå utan jobb. Kanske någon med tatuering ångrar sig och ta bort sin utsmyckning om det här är så farligt. Polaroidkamera är det alltså som hon har. Säkert en fotointresserad dam. Hälsar NL