Gatufotograf

Nu gäller diskning på gammaldags vis!

Vatten forsade från taket nere i källaren. Upptäckte jag till min förfäran. Stängde genast av huvudkranen. Ringde rörmokare och försäkringsbolag. Misslynt klafsade jag sedan runt på ett trägolv dränkt av vatten. Kände på blöta väggar, tak och möbler. Allt hade kommit från köket beläget ovanför. 

Rörmokaren stängde av ledningarna till köket. Sedan kunde vattnet cirkulera som vanligt i övriga huset.

Igår köpte jag diskställ och diskunderlägg. För att kunna sköta disken manuellt i duschrummet. Visas med bilderna här. 

Nu på morgonen kommer duktigt folk från en byggfirma. Dom fixar allt. Men det dröjer nog innan jag får tillbaka vattnet i köket. Och kan använda diskmaskinen igen.

Sånt här gör mig på gott humör. Piggar upp pensionärstillvaron.  

Inlagt 2022-02-02 06:17 | Läst 619 ggr. | Permalink
Jag har ett diskställ fast jag har diskmaskin men i moderna kök ska man inte ha det. Bra att du kan ta det med ro, de flesta hade nog blivit på betydligt sämre humör.
Hälsningar Lena
Svar från Nisse Larsson 2022-02-02 07:32
Rätt mysigt att handdiska efter varje måltid. Som man gjorde som barn. Kanske vi ska fortsätta med det. Även sen köket blivit fixat. Hälsar NL
Trevligt att du blir på gott humör, för de flesta hade det nog varit tvärs om. När vi flyttade in i vårt tidigare hus så renoverade vi köket i några veckor, då fick vi också diska i tvättrummet, det går ju men är ju inte optimalt på något sätt. Var det någon koppling till kanske diskmaskinen som hade lossnat eftersom det forsade?
Svar från Nisse Larsson 2022-02-02 08:44
Hej. Det är nog rören nere i golvet som läckt. Helt torrt uppe i köket och runt diskmaskinen. En gubbe är nu ifärd med att ta bort diskbänken. Då får i se vad som hänt. Hälsar NL
Usch säger jag. Fick en vattenskada 2013 i kåken då vi var på semester. Det ordnar sig men torkfläktarna som stod på en längre tid var ganska så irriterande..Bra att ändå hålla humöret uppe..
HaD/Gunte..
Svar från Nisse Larsson 2022-02-02 15:22
Visst är det olägenheter med vattenskada. Man sa att det räckte med att sätta upp elfiltar att driva ut fukten med. Billigare och framför allt ljudlöst. Hälsningar NL