Gatufotograf

Träffat nya kompisar!

Igår stötte jag ihop med några grabbar ute på stan. De ville bli fotade. Självfallet. Några snabba bilder. Har du nån adress jag kan skicka till, frågade jag. Nej det fanns inte och jag fick gärna behålla bilderna. Fotot ovan blev det första och den nedan sista porträttet. 

Fast egentligen gillar jag den första bilden bäst i svartvitt.

 

Tidigare i veckan blev jag hejdad av ett gäng grabbar som uppsluppet skrek - kamera, kamera. Jag vinkade då avvärjande med händerna. Men ångrade mig i nästa sekund. Naturligtvis skulle jag tagit hand om situationen och säkert fått fina bilder. Vid det här mötet var jag mentalt förberedd.

Inlagt 2022-02-20 08:32 | Läst 970 ggr. | Permalink
Hej Nils-Erik.
Morsomt møde og godt at du tog imod opfordringen.
Man kan undre sig over, hvorfor de vil fotograferes. Jeg har været ud for det samme et par gange. Hver gang med ikke etnisk danskere, kommer jeg til at tænke på nu.
Med venlig hilsen fra Erik.
Svar från Nisse Larsson 2022-02-20 16:01
Hejsan. Intressanta iakttagelser. Den här gruppen har kanske inte kommit i kontakt med kameror så mycket trots sina mobiler. Ville väl förstå hur det funkar. Ungefär så uppfattade jag situationen. Dom verkade belåtna med mötet vi hade. Jag lärde mig också en hel här. Hälsar NL