Gatufotograf

Galna bilder i solen

Så här års söker jag få bilder på folk i kraftigt sidoljus.  Som från en uppställd scenbelysning placerad nedåt gatan. 

Vinnlägger mig alltid om att vara diskret när jag är ute och fotar. Mina bilder visar att jag ofta lyckas. Men på de här bilderna stirrar de båda fotade damerna på mig liksom förstenade med samma paralyserade uttryck.

Det visar att min lilla Fuji x100v är inställt på ögon och ansiktsigenkänning. Och i booz-läge - dvs kameran jobbar lite extra snabbt. Bra standardlägen för gatufoto. 

Kanske är det så att jag måste vara ännu mer mån om mitt utseende och kroppsspråk.  Kanske vända mig till nån duktig och smart-looking gatufotograf och få råd. Men var går det att få tag på sådana? 

 

Inlagt 2022-02-23 07:50 | Läst 621 ggr. | Permalink
Hon ser igenom dig i andra, lite drömmande uttryck i fejset..
HaD/Gunte..
Svar från Nisse Larsson 2022-02-23 15:24
Tack Gunte. Man ska inte ta blicken så personligt kanske. De stod bara och tänkte på annat när bilden togs. Hälsar NL
Hej Nils-Erik.
För det mesta möter jag leende miner när jag blir "upptäckt". Jag tror att unga människor och kvinnor har lättare att ta bilder öppet, men jag vet inte. I början av min "karriär" på gatan hade jag en uppfattning om att jag skulle ha det svårt - gammal och på min minicrosser - jag var ju inte direkt osynlig :-) Däremot har jag fått ändra uppfattning - det går så här bra - för det mesta.
Mannen på nummer 2 ringer vel inte polisen :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Nisse Larsson 2022-02-23 16:10
Hej Erik. Du ser nog mycket snäll ut. Ungefär som fotande tanter och ungdomar. Funderar på hur jag ändrar min framtoning för att passa i det mönstret. Hälsar NL