Gatufotograf

Gatufoto på Söder

Helgen tillbringades i Stockholm med diverse bestyr. Hann ut en sväng på Söder med kameran.

Trappan på Kvarngatan har en egen prägel med gjutjärnskonstruktioner och stenbeläggning. Gjort flera försök här tidigare utan gott resultat.

En mamma med barn dök upp när jag börjat fota. Till min överraskning stannade flickan tvärt framför trappan. Kastade av sig ryggsäcken och vantarna. Nog för varmt klädd. På bilden vänder sig mamman just om och upptäcker detta. Hon reagerade inte särskilt. Efter lite snack kutade flickan raskt uppför. Flickan bar vantarna och mamman ryggsäcken.

Själv fick jag en bild på trappen som jag kände mig nöjd med.

Lovat plåta träning i kampsport den här helgen. Bilderna ska användas som dokumentation. Och för att lägga ut på en webbsida.

Visar en bild på kicking. Först en snabb spark på insidan av motståndarens knä för att sära benen. Den följs upp av en snabb rakt upp i skrevet i samma rörelse. Nice......

Nåja den som agerar motståndare använder kraftiga handskar för att fånga upp sparkarna.

På lördagarna är Götgatan ett livligt promenadstråk med många trevliga människor. Idag fastnade jag för den här äldre damen som kom ut ur en port, gick några minuter fram och tillbaka på Götgatan med sin gamla hund och sen försvann in i porten igen. Hon skilde sig markant från mängden.

För att inte fastna för mycket i det svartvita så tvingade jag mig till en färgbild här i Götgatsbacken. En lustfylld röd färg som tema. Kanske "Lustans lakejer" kan var en lämplig titel för att fånga upp texten i affischen.

Ibland fotar jag utan att lyfta på kameran för att träna lite. Spanar in folk vid trafikerade övergångsställen. Sen tar man bilden när man möts mitt på gatan och är på armlängds avstånd. Idag blev det dom här glada ungdomarna. Kanske inte så mycke till bild. Man måste kunna det här i ett skarpt läge. 

Sista bilden är från Södra Station. Det är alltid mycket folk i rörelse här då det är en trafikpunkt och mycket bostadshus runtom.

Den här lille killen som gör en kort utflykt från mamman. Han har börjat demonstrera en begynnande självständighet. Redan en liten fribrytare.

Inlagt 2011-02-08 20:45 | Läst 5196 ggr. | Permalink
Härlig blandning igen, Nilserik. Gillar första och sista bildens barnaäventyr, rätt lika i sina uttryck om man tänker efter. I båda fallen vill barnet testa sin förälder: hur långt kan jag gå, vad gör mamma om jag gör såhär etc
/Matti
Svar från Nisse Larsson 2011-02-08 22:37
Du kan de där om barns utveckling förståss. Intressant att du noterar att de två bilderna handlar självständighet och utveckling. - Nilserik
Tredje bilden ovan ifrån är min favorit i sviten. Undra vad damen går och tänker på. Och tjejen och killen i bakgrunden, där tjejen kollar naglarna, killen pratar i tele och kollar klockan. Händer en del i den bilden. :)
Svar från Nisse Larsson 2011-02-08 22:40
Tog flera bilder på damen med hunden - båda mycket små - som nästan försvann i folkvimlet. Den här bilden blev mest lyckad då den visar kontrasten till Söders i övrigt hippa ungdomliga ïnvånare. - Nilserik
Redan gått i blodet med bloggandet, Nilserik? ,-) Läs- och sevärt är det i alla fall, jag uppskattar den raka, opretentiösa tonen/stilen. Missförstå mig rätt! Fortsätt gärna så.
Kampsportsbilden är kanon, apropå smäll. Men bara som bild, det dom sysslar med förstår jag mig inte på och jag vill då inte ha en rak någonting i skrevet. Fribrytarbilden, på tal om kamp, går också hem - men det hade du redan räknat ut att jag skulle tycka. Förstår dock samtidigt ditt tänk kring färg och 4:an är inget dåligt exempel på det.
/tim
Svar från Nisse Larsson 2011-02-08 22:43
Kände mig lite manad att testa bloggen igen för att komma ihåg hur man nu gjorde. Sen hade jag lite bilder från helgen som kunde va kul att lägga ut. Tack för att du uppskattar stilen. - Nilserik
Tycker om dom här, tycker ditt höftskott är riktigt bra liksom den sista
Tack för njutningen
//Leffe
Svar från Nisse Larsson 2011-02-08 22:45
Höftskotten är nåt jag försöker träna på. Om man ska titta i sökaren först och trycka sen så missar man så mycket. Tack för uppskattningen. - Nilserik