Gatufotograf

Gatufoto som barhäng

Gatufoto kan skildra livet på utskänkningsställen. Varför jag beslöt pröva detta. Annars vill man förtjäna såna här bilder med att slita skosulor på gator och torg utomhus. Men jag vill också vidga mina vyer och heller inte vara inskränkt.

Dovas på St Eriksgatan tänkte jag kunde vara ett lämpligt ställe att börja med i Stockholm. Inte bara därför att de har stans billigaste starköl. Den har också prägel av engelsk Pub och är välfrekventerat.  Stora fönster vetande mot Söder släpper in bra dagsljus för fotograferandet.

Inkommen Dovas gick jag fram till baren. Fick min Norrlands Guld och ett glas. Spanade över lokalen. Mina ögon fastnadepå den här mannen. Utan tvekan mest fotogenique av alla besökare. Slog mig ned vid hans sida.

Behövde inte ångra mitt val. Det visade sig vara en intelligent och trevlig man med god konversationsförmåga.

Mycket intresserad av min kamera. Ställde massor av kunniga frågor och verkade veta en hel del om foto. Misstänker att jag hade att göra med en fotograf.  Men när man konverserar en främling vill man ju inte vara för personlig och fråga sånt där.

Efter en trevlig pratstund drack vi ur våra glas med Norrlands Guld och reste oss. Önskade varandra en god fortsatt dag. Och gick båda ut i larmet på St Eriksgatan.

Första omgången gatufoto på en Pub blev lyckat. Kanske det blir flera. Tacksam för tips på bra utskänkningställen för gatufoto i Stockholms innerstad. Det kan borga för fler blogginlägg på detta tema. Om det här nu verkligen är gatufoto förståss.

 

Inlagt 2011-04-13 11:27 | Läst 5269 ggr. | Permalink
Trevligt initiativ av dig. Som ju dessutom blev lyckat. Jag gillar den sista bilden mest. En bild som jag tror kommer att växa en del med tiden.

Själv håller jag på med något liknande. Jag stoppar folk på stan som jag tycker ser intressanta ut och tar porträtt. Rätt bekvämt faktiskt! ;-)
Svar från Nisse Larsson 2011-04-13 13:06
Ber också folk om porträtt och försöker att få en pratstund. Trevligt. Roligt du gillar sista bilden - det gör jag också. - Nilserik
Ett lyckokast, verkligen! Mycket intressant man - även utan att ha träffat honom. Vackert ljus som du har tagit tillvara på på bästa sätt.

Utskänkningsställen är en del av den urbana människans sfär. Gatufoto måste inte vara utomhus ständigt och jämt.

Mycket bra jobbat, Nilserik. Skål!
/tim
Svar från Nisse Larsson 2011-04-13 13:08
Utskänkningsställen är en del av den urbana människans sfär - det låter bekräftande skönt att höra. Tackar Tim. Jag kan fortsätta med att hänga på baren och fota således. - Nilserik
Riktigt bra bilder det här Nils -Erik. , även om 30-40 år
/ Bengt
Svar från Nisse Larsson 2011-04-13 16:46
Tack för berömmet Bengt. Den här mannen var en pärla. Sporrar till fler försök i den här riktningen. - NIlserik
Trevligt, ägna sig åt gatufoto samtidigt som man vilar benen och släcker
törsten ;-) Härliga bilder blev det och man blir riktigt nyfiken på mannen. Gillar sådana här mötet mellan människor. Hoppas på fler blogginlägg på liknande tema.
/Janne
Svar från Nisse Larsson 2011-04-13 18:10
Tackar Janne - får se hur man kan gå vidare. Även Eskilstuna borde ge underlag för intressande skildringar utifrån ett gatufotoperspektiv. Men givetvis finns det andra möjligheter i Stockholm. Egentligen kan man aldrig misslyckas med en människoskildring. Alla individer är vädligt intressanta. - Nilserik