Gatufotograf

Brasilianska rytmer

Hög rytmisk musik dånade över Götgatan i Stockholm. Ett liten samling ungdomar dansade fram på trottoaren. En av killarna sköt en stor anläggning framför sig och levererade musiken. 

Jag slog mig ned på en bänk vid Åsögrillen på Götgatan för att betrakta skådespelet. Funderade på vad ungdomarna hade för avsikt med sitt framträdande. Dom bar nämligen inte på några skyltar eller banderoller som visade att man kämpade för nån politik/miljö/klimat. 

Inget av detta. Så osvenskt. Om någon dansar och spelar här i Stockholm så ska man givetvis ha en avsikt med detta.

Jag noterade att det fanns affischer uppsatta längs Götgatan om Johannespassionen. Med bild på en kille som verkade  höra hemma i det dansande sällskapet. Han syntes tjoa och vifta med händerna.  Kanske långsökt parallell.

Johannespassionen

Utpekad blev man som gatufotograf. Sällskapet gillade att bli uppmärksammat. Kanske killen med musikanläggningen hette Johannes. Och hade en passion för dans. Det hade dom alla.

 

Utpekad gatufotograf

Här är en närbild på den som jag tänkte mig heta Johannes. Han kanske gillar Bach också. 

"Johannes" med passion för musik

Här dansar några ur sällskapet förbi. Inga pamfletter hade dom att dela ut. Inga skramlande sparbössor. Dom bara log och dansade.

Hur vet jag att det var "brasilianska rytmer". Skymtade brasilianska flaggans färger hos sällskapet. Och sedan är det ju karnevalsdags inför påsken.

När dom dragit förbi låg Götgatan där lika tråkig och färglös som vanligt.

Inlagt 2011-04-17 06:55 | Läst 4955 ggr. | Permalink
Trevligt dokumenterad ovanlig händelse. Johannes kan ju stämma, men hade det varit en Händel-se med stort H hade han kunnat vara en Messias.
Men inte är väl Götgatan med tillhörande backe tråkig? Och med Medis strax intill?!
/Matti
Svar från Nisse Larsson 2011-04-17 12:18
Götgatan kände stråkig när dom här hade försvunnit. Annars uppskattar jag den. Det där med Händel var ju bra tänkt. Tackar Matti. - Nilserik