Gatufotograf

Gatufoto på Västerås PowerMeet

Det här blogginlägget från världens största bilträff i Västerås handlar garanterat inte om bilar. Enbart besökarna skildras. Amerikanska bilar är mäktiga. Men människorna är givetvis långt intressantare.

Anlände rätt tidigt på fredagen innan tillfarterna blev alltför igenkorkade och kunde köra fram bilen till entren och bekvämt promenera in. På ett flygfält var tusentals bilar parkerade. Och längs några asfalterade vägar stod alla affärstånden uppställda. Det var inte svårt att finna intressanta motiv.

Så här tedde sig folkvimlet i största allmänhet.

 

 

Det här är den traditionsmässiga bilden på ankomsten till en bilträff. Ett gäng killar som satt sig på sidorna av bilen och ölar. Nåja flertalet anländare har inte den här uppställningen. 

 

 

Klädseln är är ofta femtiotalsinpirerad. Kvinnan här på bild bär den så populera rödrutinga klänningen. Och killen ...

 

 

Rockabilly-looken är det som gäller. Här anbringar en tjejj det smink som gäller. Mycker rött i läppstift och kraftigt med rouge på kinderna.

 

 

Rockabillyklädseln är ofta av det eleganta slaget som hos det här paret. Man misstänker att dom anlände till träffen i ett praktfullt dollargrin.

 

 

Och har man fått tillskott i familjen så ska detta läggas i en stilenlig barnvagn. Noterades att många ville fota den barnvagnen även om jag tror det är en 40-talsmodell.

 

 

Elviskammen är givetvis ett måste för alla killar. Men det finns nog andra metoder än Bryllcreme idag för att hålla den på plats.

 

Så avklätt som möjligt är regel. Om inte annat för att visa sina praktfulla tatueringar. Särskilt en del ryggar har mycket att visa - ungefär som en större oljemålning.

 

 

I värmen dricks väldiga mängder. Naturligtvis mycket vatten och läsk. Men jag misstänker att bilarna rymmer starkare saker. 

 

 

 

 

Blir det för mycket kan man ju alltid stödja varandra.

 

 

 

När man inte orkar längre i värmen lägger man sig att sova i skuggan av bilen. Och klämma fast ölburken så här bakom bumpern.

 

 

Man kan det lungnare också. Som den här damen med parasoll, solstolar, barnbarn och hund.

 

   

Till sist en färgbild. En rockabilly-outfit med Betty Boop väska och allt. Det klarar man inte av att skildra i svartvitt.

  

Det blev massor med bilder. Det här är några snabba smakprov. Bilträffen fortsätter idag på lördag. Men jag tror jag står över till nåt annat år med återbesök.

 

Inlagt 2011-07-09 07:03 | Läst 8969 ggr. | Permalink
Jag missar det här i år men det återkommer ju nästa. Jag hade tänkt ta bilder på bilarna och deras ägare. Speciellt de som är klädda tidstypiskt. Sånt gillar jag.
Svar från Nisse Larsson 2011-07-09 08:48
Du som gärna plåtar veternabilar borde ju ta en sväng till Västerås. Det var gott om fotografer som krälade kring de fina åken. Flera med stativer också för att fota för HDR. Det verkar krylla av veteranbilsträffar så här års förresten. - Nilserik
Mycket trevligt reportage. Bilden på damen under parasollet är en riktig pangbild med mycket Amerika-touch.
Svar från Nisse Larsson 2011-07-09 16:01
Roligt du gillar mina bilder från träffen. Alla bilder är snaps utom damen under parasollen. Tog ett dussintal bilder på henne från olika håll. - Nilserik
Härligt reportage och som sagts tidigare damen under parasollen är kanon!
Göran
Verkligt fina bilder i en tillsynes häftig miljö!!
Man Machine..... :)
Svar från Nisse Larsson 2011-07-09 19:14
Maskiner verkar locka fram det bästa ur människorna. - Nilserik
Många bra bilder. Jag var på cruisingen i går kväll. Ska lägga upp mina snart.
Svar från Nisse Larsson 2011-07-09 19:15
Tackar Magnus - ser fram dina bilder då min ork tog slut vid fyratiden igår. - Nilserik
Underbara Bilder. Tack för att du gav mig känslan från tillfället.
Svar från Nisse Larsson 2011-07-09 19:19
Tackar för trevliga ord. Det fanns en hel del mycket specialla människor. Nåt annat år ska jag nog ägna dem mer uppmärksamhet då man ogenerat kan fota dem på mycket nära håll. - Nilserik
Mycket fina bilder i ett trevligt reportage. Näst sista bildern gillar jag extra mycket, härlig stil på den damen. Hoppas jag kan följa med nästa år.
/Janne
Svar från Nisse Larsson 2011-07-10 03:15
Jag hör av mig om nya fototurer. Vi har ju veteranbilsträffen i Ekeby snart. Om din zoom försenas på verkstan så kan du ju få låna min Tamron 17-50 förresten. Det var många som trivdes där - inte minst den stilfulla tanten. Tackar för uppskattningen.
De här bilderna beskriver hela träffen. klockrent
Svar från Nisse Larsson 2011-07-10 18:09
Sånt uppskattar jag att få höra då jag försökte fånga lite av alla dom typer som gjorde träffen till ett skådespel. - Nilserik
Gustav Winblad 2011-07-10 22:46
Ja jag är en av alla de där typerna. fick med mig kameran men hade fullt upp med att inta allt runt träffen.
Visst är det ett bra tillfälle att fota härliga människor! Själv besökte jag Power Meet för första gången och tyckte det var riktigt kul (trots ett ytterst begränsat bilintresse).

Några få av mina bilder går att se på http://www.markmarissink.com/?p=329
Underbara bilder Nilderik. Bild nr 3 är ju en favorit helt klart.
Den sista är också en liten läckerbit. Bilden alltså ;-)

mvh Tommy
Svar från Nisse Larsson 2011-07-23 18:45
Tackar för gillandena - rekommenderar ett Västeråsbesök nästa år i början på juli. Mycket att plåta. - Nilserik