Gatufotograf

Gatufoto i bildserie

Gatufoto är för mig som regel snaps. Ett motiv dyker upp blixtsnabbt. Tillfället måste fångas i flykten. Nästa sekund är bilden försvunnen. Men ibland ges tillfälle att ta flera bilder av samma situation under några sekunder.

För några dagar sedan hände det i Götgatsbacken i Stockholm. Hörde härlig jazzmusik när jag promenerade längs Götgatan söderifrån. Det var en jazztrio som spelade. Just som jag kom fram hoppade ett par upp framför orkestern och började dansa.

 

 

Det var skickliga dansörer och jag fick känslan av att inte vara i Stockholm. Kanske i amerikanska södern.

 

 

Nästa bild har jag lagt in i ett album på Fotosidan med titeln "Jive". Tommy Andersson här på Fotosidan påpekade att det nog var "Lindy hop" då han dansat sådant i fem år och jive i tre år. Mångsidig man. Naturligtvis ändra jag bildtiteln.

 

 

Det går en man iförd solglasögon med raska steg i bakgrunden. Han finns med på alla bilder.  Det visar att jag bara hade några sekunder att ta dom här bilderna.

 

 

Sen försvann fotosituationen. Paret dansade ut åt höger. Orkestern tystnade och tog efter en stund upp en ny låt. Men inga ville dansa längre. Och jag fortsatte min promenad  ned mot Slussen.

 Det blev fyra hyfsade bilder och ett problem. Vilken bild är bäst?

 

 

Inlagt 2011-07-25 13:13 | Läst 7726 ggr. | Permalink
Är böjd att hålla med Magnus...ettan är liiite vassare än de andra, tror det beror på att där ser man parets ansikten tydligast.
Men, jag gillar kroppsspråket i nummer fyra också, eller rättare sagt parets ben...:-)

/maria
Svar från Nisse Larsson 2011-07-25 16:19
Försökte ta bilder med parets båda ansikten synliga. Men dom snurrade runt så hiskeligt fort och tjejjens hår ställer till det. Så ettan har en klar fördel. Parets benrörelser är ju nåt att ta hänsyn til också. Tack för förslaget. - Nilserik
Det här är bra Nils-Erik!
Det är ju svårt att välja men ettan är nog bäst.
Det gäller att ta vara på tillfällena.
Göran
Svar från Nisse Larsson 2011-07-25 16:22
Så du gillar ettan också! Ställde mig så jag hade hela orkestern i bakgrunden. Men här fick jag bara med en kille men har är ju med i dansen på nåt sätt. Tackar för förslaget. - Nilserik
Hyfsade? Alla fyra är bra, men den första är som sagt ett strå vassare.
/Sven
Svar från Nisse Larsson 2011-07-25 16:23
Alla är bra? Ettan kanske något bättre? Det blir inte lätt det här. - Nilserik
Situationer som den här är roliga att ramla in i. Det händer ganska ofta i Stockholm, Och då gäller det att låta kameran gå. Alla är bäst, tillsammans.
Svar från Nisse Larsson 2011-07-25 16:25
Jag känner på nåt sätt att bilderna kompletterar varandra. Därför la jag upp det här blogginlägget. - Nilserik
Känner rytm o gillar hela sviten..............alla el många turer bör ju finnas. Härligt, Nils-Erik!
Svar från Nisse Larsson 2011-07-25 16:27
Så här skulle man kunna dansa. Paret markerar alla positioner så väldigt fint. Roligt du gillar bildserien. - Nilserik
Alla tillsammans är bäst! /Matti
Svar från Nisse Larsson 2011-07-25 16:30
Bilderna tog jag i snabb följd när dom dansade framför orkestern. Sen fortsatte dom vinkelrätt mot mig till höger ut mot publiken. Då blev det svårt och jag skippade dom bilderna. Dom här hör samman på nåt sätt. - Nilserik
Helst vill jag ha möjlighet att njuta av alla 4 bilderna och om jag ska välja en så blir det nog den första, eller tredje. Väldigt trevlig bildserie du fångat.
/Janne
Svar från Nisse Larsson 2011-07-25 16:32
Roligt du gillar den tredje bilden som jag själv valde först. Tjejjen markerar sitt steg så fint, killen ser glad ut och hela orkestern är väl synlig. Men sen blev jag tveksam. - Nilserik
Ettan är det mest fart i men trean gillar jag för kompens skull. Det dansande paret öppnar upp mot betraktaren och ramar in bandet på ett bra sätt. Kul bilder!! Ha det gött!
Svar från Nisse Larsson 2011-07-25 19:20
Kanske därför jag gillar trean - paret agerar mot betraktaren som du säger. Tack Janne. Menvisst är det mest svängom i ettan. - Nilserik
Nu när jag ser serien så kan jag garantera att det är Lindyhop och att det är några sköna swingouts (http://sv.wikipedia.org/wiki/Swingout) dom gör. Bild nr 3 visar dansen bäst, men nr 1 är bäst action.

För den som är nyfiken finns allt att läsa om dansen här:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Lindy_hop

Det är det coolaste dansen jag dansat.

//Tommy
Svar från Nisse Larsson 2011-07-26 08:35
Man tackar för expertutlåtandet och wikipediahänsvisningarna. Du verkar vara en riktigt Lindyhop-entusiast. - Nilserik