Gatufotograf

Veteranbilar på kommunens äldreboende

En hund eller katt på ålderdomshemmet lär pigga upp gamlingarna. Samma gäller nog för veteranbilar. Snäckbergets äldreboende i Torshälla är i vanliga fall ett stillsamt och tyst hörn av stan. Det livades igår upp av gamla bilar, musik, korvförsäljning och massor av åskådare.

Och trivdes gamlingarna då? Definitivt. Det kunde jag konstatera efter nån timme på plats. Lite bilder blev det också som är lite vinda då jag använde 10 mm vidvinkel.

Här har vi en farbror som från permobilen njöt av spektaklet.

 

 

Besökare flockades kring veteranbilarna. Det var säkert sådana som de boende själv hade rattat i sin ungdom. En sån här Buick som den korvmumsande äldre farbrorn kollar in kanske. 

 

 

Men besökare i alla åldarar var på plats. Det verkade som många anhöriga till de boende tog sig tid till ett besök med lite kvalitativ samvaro.

 

 

Personal såg till att varm korv med bröd och dricka såldes billigt. Alla lät sig väl smaka. Lions medverkade också.

 

 

Och ett band spelade lite stillsam populärmusik utanför ingången till dagcentralen - men inte typ gammaldans med dragspel och sånt.

 

 

Naturligtvis ska det finna med en T-ford också bland veteranerna. Bilen framför alla andra.

 

 

Den här mannen berättade entusiastiskt om sin gamla Moskowitch från 1951. Det finns inte många kvar idag. Gott om plats var det under motorhuven då motorn är rätt liten.

 

 

Man verkar ha lite att se fram emot den dagen man måste flytta in på hemmet. Kanske det blir veteranbilsshow utanför porten och sånt om äldreomsorgen hänger med i tiden.

Kanske man inte kan ta med sig hela bilen in på hemmet. Men en sån här kylarprydnad i alla fall. En snabbt HDR-tonad bild av traditionell art.

 

På söndag är det den stora årliga veteranbildsträffen på Ekeby flygfält i Eskilstuna. Då jag bor bara några hundra meter därifrån så knallar jag givetvis tid och tillbringar en heldag bland alla veteranbilar. Men räknar att det blir 15.000 besökare.

 

 

 

 

 

 

Inlagt 2011-08-26 06:47 | Läst 5655 ggr. | Permalink
Väldigt trevligt att ordna med veteranbilsträff, de boende verkade uppskatta det. Det är nästan så du får med hela Torshälla med den här brännvidden :-) Första bilden med mannen och pipan blir favorit den här gången. Tack för att du hämtade mig.
/Janne
Svar från Nisse Larsson 2011-08-26 11:35
Visst var det ett trevligt besök med lite annorlunda social och personlig prägel. Titta inte för länge på mannen med pipan för då kan nikotinbegäret.............Nilserik