Gatufotograf

Gatufoto mm en söndag i London

Aldrig på en söndag. Något som gäller för mitt gatufoto. Man kan ta med sig kameran på en promenad. Men det är sällan något av intresse att fota. Gatorna är ofta rätt tomma och pulsen saknas.

Till viss mån är det så också i London. Jag märker det när jag tittar på mina bildfiler,

När jag vilade på en parkbänk kom den här mannen gående över  gräsmattan. Satte sig på en bänk mitt emot. "Having breakfast" frågade jag. "Just a snack. Never eat breakfast" svarade han. Vi satt där i morgonsolen. Ibland tittade vi på varandra och nickade.

 

Just a snack

 

Det  blir allt populärare att cykla. Ibland till och med på såna här. Ingen antik tingest utan helt nytillverkad. Verkar lite äventyrligt men det är kanske meningen.

 

 Cykeltur

 

En del klär upp sig så här under söndagar, kanske för att besöka kyrkan. Inte killen förståss. Han är bara med på bilden för ge kontrast.

 

 

 Söndagsklädsel

 

Vid lunchtid fick jag över mobilen en fråga om att fota ett rockband som spelade in en skiva. Tog tunnelbanan och bytte i Holburn. Perrongerna låg nästan öde förutom tre personer.

 

 

 Söndag i tunnelbanan

 

Under färden ut till Hampstead i norra London stirrade plötsligt den här mannen på mig genom vagnsfönstret. Liksom ville han ha hjälp med sugröret.

 

 

Snälla - hjälp mig med sugröret!

 Det var nästan folktomt på gatorna i Hampstead. Mötte vänliga män med vita kalotter och långa särkar som jag frågade om vägen. Gick in på en fotbollsmatch, stärkte mig med en varm korv och vilade på en bänk. En av de fåtaliga åskådarna var det här paret. Kanske det var deras nu vuxne son som just får en varning.

 

 

 Fotbollsföräldrar

 

Till sist hittade jag inspelningsstudion. Tog några bilder av skivinspelningen och fick tid att fota gruppen några minuter utanför porten.

 

 

 

 

 

Sedan tog jag en buss tillbaka till centrum. Det blev ytterligare några bilder under söndagen. Men det här urvalet får räcka för idag.

 

Skrivet en söndagsmorgon hemma på den svenska landsbygden. 

 

 

 

Inlagt 2011-10-16 05:58 | Läst 4699 ggr. | Permalink
Tycker nog att du plockat ut ganska maximalt av en söndag..../PE
Svar från Nisse Larsson 2011-10-16 09:26
I London kom motiven liksom till en utan att man behövde anstränga sig. Till och med på en söndag. Vädret börjar klarna upp nu här hemma. Panerar nog en fotopromenad om inte annat för motionens skull. Tveksamt om det blir några bilder. Tack för kommentaren och ha det gott. Hoppas du kan ta några fina bilder idag. - Nilserik
En trevlig odyssé genom London gav ett gäng sköna bilder. /Matti
Svar från Nisse Larsson 2011-10-16 12:02
Tack för det - roligt du gillar bilderna. - Nilserik
Söndag funkar allt rätt bra det också ;-) Sköna bilder.
Svar från Nisse Larsson 2011-10-16 16:07
Livet flyter lite lugnare vissa dagar och tur är väl det. Tackar för uppskattningen. - Nilserik
Många lyckade bilder trots söndag, bild nr 1 och 5 gillas extra mycket.
/Janne