Gatufotograf

Det vardagliga gatufotot

Mycket gatufoto skildrar den udda situation. Helst ska det vara humoristiskt och gärna lätt osannolikt. Det jagas gatans ofrivilliga clowner. Det stillsamma vardagliga finns sällan plats för.

Ofta fotar jag människor som kommer gående mot mig. När jag betraktar en sådan bild i efterhand vill jag kunna se människornas ansikten och kunna bilda mig en uppfattning om deras personligheter. Sådana bilder blir bara bättre med åren. Låt mig visa.

Här är en enkel bild från Klarabergsbron i somras. Det är morgonrusningen från Centralen i Stockholm. Inget märkligt. Men ett tidsdokument. Till sommaren ska jag ta några bilder från samma plats. Hur ser vi ut då? Eller om tio år?

 

För länge sen tog jag en bild i en förstad till Neapel. Jag gillar den här bilden. Dröjer mig gärna kvar ett slag i betraktandet. Vanliga människor i ordinära kläder. De sköter sig själva och är inte medvetna om fotografen.

 

För personligt bruk tar jag sådana här bilder.

Inlagt 2012-02-01 20:24 | Läst 3385 ggr. | Permalink
Så roliga bilder , det kan man inte tro när man själv går där på gatan. Har aldrig tänkt på det riktigt att det kan se kul ut. Men jag tycker alltid att det är så retligt att stå och fota mot människor.. Kanske ska man tänka om där lite.
Mvh Irene
Svar från Nisse Larsson 2012-02-01 21:43
Visst har folk intressanta miner för sig. Dom reagerar heller inte så mycket på fotograferande - man har bråttom och upptagna med sitt.
Bra synpunkt!