Gatufotograf

Hyllning till den tyske fadern!

 

Faderlig omsorg - eller vad det kan kallas - har jag tidigare inte fotat. Det blev en del sådana bilder från Berlin. Ingen djupare tanke i det. Man registrer bara händelser som fångar ögat på något sätt.

Under morronpromenaden till centrum så jag mängder med fäder som släpade på barn eller cyklade med dem så här. Naturligtvis såg jag fler mödrar upptagna med samma värv. Men det är en annan historia.

 

Det var givetvis inte bara transporterande utan även ompysslande av vanligt slag.

Den sista bilden visar att barnpassning även går att kombinera med jobbet. För övrigt taget på Harkescher Markt. En trevlig plats att hänga på om man har lust.

Inlagt 2012-10-29 11:12 | Läst 3316 ggr. | Permalink
Härliga ögonblicksbilder och dessutom ett tema! Kanon!
Svar från Nisse Larsson 2012-10-29 12:08
Tackar - det blev lite kul pappbilder så här!
Riktigt bra! Njutbart N-E Det finns mycket att upptäcka om man är vaken som här.
/ Bengt
Svar från Nisse Larsson 2012-10-29 12:11
Roligare med bilder på folk än på tråkiga turistvyer. På sista bilden är det mamman längst bort som spelar trumpet och sjunger i megafon omväxlande. Fiol är nog mer fridfullt om man behöver sova. - Nilserik
Det är intressant, det du skriver, för att det blir en tankeställare för mig vad det egentligen är vi ser och när och var.
Det roliga är att jag, så vitt jag kommer ihåg, inte har en enda GF-bild från Tyskland i allmänhet eller Berlin i synnerhet som visar dessa pappor. Men i Sverige hajar jag alltid till och har en permanent reflex att fota dessa pappor med barnvagn eller barn. Jag trodde rentav att det bara fanns fler i det mycket mer jämställda Sverige. Nu där jag ser dina bilder undrar jag ändå om det är så och om vårt val av motiv i mycket högre utsträckning är styrt av fördomar (positiva och negativa) än vi tror. Jag trodde mig vara hyvsatt medveten om en viss påverkan. Men nu börjar jag funderar över om det kanske ändå är självbedrageri och att jag visst har supertjocka glasögon på mig. I det här fallet glasögon som säger att det finns fler omhändertagande pappor i Sverige som är värda att fotas än i Tyskland.
/Katja
Svar från Nisse Larsson 2012-10-29 12:16
Intressanta tankar. Tyska pappor såg kanske lite roligare ut än de svenska. Därför blev det en del bilder. Kanske jag får återkomma med lite svenska pappor framöver? - Nilserik
gatosi 2012-10-29 12:25
Det får du absolut göra!
Inte lika nära men den här var en bild som jag inte trodde mig kunna ta i Tyskland. Eller numera kanske ändå?
http://www.fotosidan.se/gallery/viewpic/260230/2349374.htm
Svar från Nisse Larsson 2012-10-29 18:16
Försök ta mod till dig och fota nära. När jag fotade grabben på fiolpappans rygg var jag på en halvmeters avstånd och hela orkestern stod och skrattade åt mig. Sen fick jag återvända efter några minuter när dom spelade för fullt. - Nilserik
Härliga bilder på nåt som är minst lika viktigt som "mamma omsorg" !
Svar från Nisse Larsson 2012-10-29 18:08
Inget går upp mot engagerade pappor. - Nilseri