Gatufotograf

En lantis åker T-bana

Ofta i Stockholm men använder sällan T-bana. Rör mig som regel i innerstan ovan jord till fots och passar på att gatufota under vägen. Härom dagen var det dags att ta T-banan i alla fall.

Den första bilden blev av redan på Centralen på den här röksugna tjejjen. Hon verkade lite desperat och slet runt bland alla sina kassar.

 En massa mammor blockerade vägen när jag kom ned på perrongen. Undrar varför dom uppträder i flock så här.

Det var knökfullt i vagnarna så jag nöjde mig med att fota och lät tåget passera. Väntade tills dess att det kom en tommare vagn. Passagerarna såg vänliga ut men det fanns ju inte bara plats för mig liksom.

 På bilden ovan är det nån i flyttartagen. Men var det så förståndigt att bära så här när man har med halskrage.

Sista bilden visar att småjyckarna är mycket varmt väldressade i vinterkylan. Nog mysigt att va jycke!

Det går faktiskt att gatufota under jorden. Men det är klurig belysning. Alla springer runt så fort att det är svårt att komma till skott. Men man lär sig.

Tufft liv för alla stockholmare som dagligen måste använda sig av tunnelbanan.

 

 

 

 

Inlagt 2013-01-17 11:33 | Läst 4398 ggr. | Permalink
Fina bilder Nils-Erik!! Bra fångade situationer som väl beskriver Stockholm och miljön! Utan tunnelbanan så skulle Stockholm krokna och den är bra!! Har ju själv bil men åker hellre kommunalt om jag ska in till stan. Smidigt!!

Ditt svartvita är väldigt bra!!! Hälsningar, Peter
Svar från Nisse Larsson 2013-01-17 12:41
Visst är det smidigt med T-banan och helt nödvändigt för många. Roligt att du gillar bildbehandlingen. Kanske man skulle gatufota mer där nere och lära sig nån slags teknik. Det blev många oskarpa bilder tyvärr. - Nilserik
Visste du att tunnelbanan står för hälften av Sveriges spårbundna trafik?
Krokna är en underdrift!

Att barnvagnsligan åker tunnelbana och inte går i bredd på trottoarer och cykelbanor beror på vinterkylan - vänta tills våren så får du se :-)

Fina illustrerande bilder med vidhängande PK kommentarer!

Ha det det fint!
Johan
Svar från Nisse Larsson 2013-01-17 15:07
Anade att T-banan var stor men inte så omfattande. Vad barnvagnsligan beträffar så förstår jag inte hur dom får plats tillsammans på tåget. Men det verkade vara tuffa mammor så det gick nog. Som lantis tittar man bara storögt på allt. Tack för berömmet. Sånt känns bra. - Nilserik
froderberg 2013-01-17 15:18
Jag antar att det inte är T-banans storlek som avses utan mängden resenärer som avses. Även utslaget på antalet kilometer spår blir det mycket.
Antipodian 2013-01-17 23:43
Precis; http://sv.wikipedia.org/wiki/Tunnelbana_i_Stockholm "Antalet passagerare är cirka 310 miljoner per år (2010)[3], vilket enligt ovanstående jämförelse ger 33:e plats i världen.[1] Antalet passagerare är ungefär lika stort som för all annan spårbunden trafik i Sverige tillsammans (järnväg 179 milj, spårväg 130 milj). " (Spårlängden är förstås bara 110km)
Kalasfina bilder. Gillar särskilt den översta. Känns som hon ska bosätta sig där.

Jag också själv en hel del kollektivt, men orkar sällan att plåta.
Svar från Nisse Larsson 2013-01-17 15:11
Tack Magnus. Tjejjen överst kunde konsten att bre ut sig så jag kunde inte undgå att ta ett par bilder. T-banelivet verkar spännande och borde utforskas mer kanske. - Nilserik
Fint Nils-Erik, Jag drabbas ofta av samma sak. Exempelvis vid uttagsautomaterna, där dom tycks gå igenom årets budget innan de lämnar plats för nästa. Fina bilder .Rakt igenom.
/ Bengt
Svar från Nisse Larsson 2013-01-18 18:40
Barnvagnsmammor kan va grymma men man får väl va snäll mot dom med tanke på alla deras bestyr. Roligt du gillar bilderna. Funderar på att åka T-bana lite mer framöver. Det är ju i alla fall snöfritt därnere. - Nilserik
Många fina möten på promenaden i tunnelbanan.
Första bildsen är ju riktigt ”go”, och manen med stödkragen han får säkert prata med doktorn i gen.
Göran
Svar från Nisse Larsson 2013-01-18 21:53
Man får många funderingar om folks göranden och låtanden när man går runt med kameran. Bara glad och dela med mig. Tack för beröm och titt. - NIlserik