Gatufotograf

Äntligen är gatubilderna hängda!

Mycket att göra innan bilder hänger på plats. Många människor involveras. Själv kunde jag bara fungera som en tafflig assistent till sådana som kunde sina saker. I mitt förra blogginlägg visade jag tre bilder som skulle hänga i grupp. Janne Jältorp redogjorde på sin blogg för hängningen under texten att "hänga Nisse med fläsk och rårakor" eller nåt sånt.

Lasse Larsson har varit bildchef på Eskilstuna-Kuriren och är lärare på folkhögskolan i Eskilstuna. Med van hand ramade han in mina bilder i skolans ramar. Och gav mig instruktioner runt hängningen. Ett kunnigt helproffs.

Sofie Åström, som är marknadsinformatör på högskolan, hade bett om uppgifter för att skriva en pressinformation och hade fått en bild för utställningsaffisch. Den hängdes på folkhögskolan och på konstmuseet. Tack för det!

 

Sen kom trevligt folk från Eskilstuna Kuriren. Det blev ett längre fotosnack. Fotografen Veronica Karlsson ville att jag skulle ligga över ett skrivbord inne på receptionen och titta ut genom ett litet fönster. Tavlan hängde på andra sidan väggen. Kreativt tänkt!  Journalisten Thorsten Braf skrev mycket positivt om utställningen.

 

Som tack för alla tjänster kommer jag få prata om gatufoto under hel timme för elever och lärare vid folkhögskolan den 1 mars. Det ser jag fram emot!

Inlagt 2013-01-30 13:51 | Läst 4789 ggr. | Permalink
Jättekul! Kör hårt!
Svar från Nisse Larsson 2013-01-30 16:46
Tackar, tackar. - >
Kul att se. Bra med press också.Själv fick jag upp min lilla utställning i fredags.
Svar från Nisse Larsson 2013-01-30 16:47
Grattis till utställningen. Sånt här är ju lämpligt att syssla med i vintermörkret då man företrädesvis är inomhus. - Nilserik
Hoppas på succè för dig. Du är väl värd en utställning.../PE
Svar från Nisse Larsson 2013-01-30 16:49
Succè - nöjer mig med att bara bli hängd och lära mig bestyren kring. - Nilserik
Kul! Det är bara att köra hårt o sen tar du Stockholm med storm när du är klar med Eskilstuna :-)
Svar från Nisse Larsson 2013-01-30 16:50
Yes - Fotografiska. Here I come! - Nilserik
Det blev en bra artikel i lokaltidningen. Såg aldrig att du blev lagd på bordet när Veronikca tog bilden till artikeln, det blev en kul och annorlunda bild tycker jag. Roligt att du får berätta om gatufot på folkhögskolan, det kommer säkert att uppskattas.
/Janne
Svar från Nisse Larsson 2013-01-30 16:52
Veronica är kanonbra. Beundrar dagligen hennes alster i tidningen. Det blir intressant att möta en sådan stor grupp. - Nilserik
Det här var ju riktigt roligt!
Grattis!
Göran
Svar från Nisse Larsson 2013-01-30 16:53
Tack för gratulationen. Det är kul med uppmuntran och allt stöd jag fått. - Nilserik
Det är lite pyssel kring en utställning och det är skönt att ha tillgång till kunniga personer. Det skulle onekligen vara kul att se din utställning, men enligt affischen är det stängt på lör- och söndagar och då blir det genast lite knepigare.

/Torbjörn
Svar från Nisse Larsson 2013-01-30 18:04
Tyvärr är lokalerna bara öppna för allmänheten under skoltid. En utställning är tydligen inget enmansjobb. - Nilserik
"Javisst ska han hängas, javisst ska han hängas, javisst ska han hängas på ett galleri någonstans!"
Härligt, och grattis!
/Matti
Svar från Nisse Larsson 2013-01-30 18:05
Tack Matti - det var en trevlig visa!! - Nilserik
Kul och grattis till din utställning!! Blir säkert riktigt bra och du utgör en god representant för temat så... Lycka till! //Peter
Svar från Nisse Larsson 2013-01-30 20:25
Tack så mycket, Peter. - NIlserik