Gatufotograf

Att gatufota en olycka

Ska man dokumentera en olycka? Eller ska man stoppa undan kameran och rycka in och hjälpa till? Givetvis beror det på situation och omständigheter. När det gäller harmlösa incidenter med lyckligt slut och det finns gott om folk som hjälper till så valet enkelt.

 Det var nyfallen snö i Budapest och en kvinna halkade plötsligt och föll framstupa på trottoaren några meter framför mig. Givetvis slängde jag reflexmässigt upp kameran för en första bild.

I samma sekund som kvinnan nådde marken ryckte två andra till undsättning. De hjälpte upp henne på fötter, tog hand om väskan och samlade ut innehållet som spritts över trottoaren.

 

Övriga gångtrafikanterna gick förbi. De konstaterade väl att det inte behövdes nån hjälp av ytterligare personer.

 

 

Egentligen är det här en vacker berättelse om hjälpsamhet. Kvinnan är oskadd på fötter igen. Med ett tacksamt leende tar hon emot hjälpen.

Naturligtvis fanns det ingen anledning för mig att ryckan in. Jag skulle nog bara varit ivägen. Istället tog jag en rad bilder på det här viset. Den första bilden har jag lagt in gatufotopoolen. Ett urval av bilder fick bli det här blogginlägget.

Inlagt 2013-04-02 17:13 | Läst 3852 ggr. | Permalink
Helt rätt . Hade du varit ensam och bevittnat det hela hade du helt naturligt hjälpt till. En fin liten berättelse som gör oss mer angelägna att hjälpa till.
/ Bengt
Svar från Nisse Larsson 2013-04-02 17:53
Tack Bengt för dina rader. Tycker jag lärt mig själv något av den här bildserien om hur man beredvilligt ska hjälpa någon som råkat lite illa ut. - Nilserik
Det är en serie medmänskliga bilder det där. Det är en positiv anda!
Du hade läget under kontroll så du har all rätt att dokumentera tycker jag.

Med vänlig hälsning Tommy
Svar från Nisse Larsson 2013-04-02 19:17
Tack för att du skriver så - man måste rannsaka sig själv lite när man ställs i olika situationer. - Nilserik