Gatufotograf med svartvita bilder.

Kul att riva en utställning

Jobbigt att knyta kontakter och få till en fotoutställning. För att inte tala om bildval, bildredigering och allt annat. Känns bäst när man till sist får plocka ned bilderna och bära ut dem i bilen.  Jobbet är över.  Man har lärt sig en massa, knutit nya kontakter och kan gå vidare.

Avslutade i dagarna en utställning som har hängt en dryg månad på Stadsbiblioteket i Eskilstuna. Bilderna var placerade vid entrén i blickfånget för alla besökare.

Det var gott om betraktare när jag skulle plocka ned bilderna. Fick avvakta ett slag innan jag kunde skrida till verket utan att störa någon.

Självfallet handlade utställningen om gatufoto - tretton svartvita bilder från olika huvudstäder i Europa. Fler bilder gick inte att pressa in på den skärm som stod till buds. Kanske den gav ett rörigt intryck men mycket att beskåda på en begränsad yta.

Bibliotekspersonalens favorit var den här bilden från Paris. Ett par bråkande pojkar i  Jardin les Tuileries - klassisk mark är de stora gatufotograferna funnit många motiv med sina kameror

Det blev en del frågor kring den här bilden från Stockholm också. Ett bröllpspar som en novemberdag kom springande mot mig.

Hoppas komma tillbaka till biblioteket med en ny utställning framöver. Vid eftersnacket presenterade jag en idé  med gatufotografier på läsande personer. Tyckte motivvalet kunde passa ett bibliotek. Perfekt tyckte man och gav den genast namnet "Det läsande folket". Det kan ju vara ett lämpligt projekt till vintern.

Inlagt 2016-06-17 09:13 | Läst 1931 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Hej N-E en bra idé tycker jag och som du säkert leder till intressanta bilder.
Ha det bra Bengt.
Svar från Nils-Erik Larsson 2016-06-18 19:42
Har några bra "läsarbilder" men måste hitta fler. Det är spännande uatt jobba med tema.
Sköna bilder, N-E! Finns det nån chans att de ställs ut här nere i Skåne? Vore kul att se dem "live" .
Svar från Nils-Erik Larsson 2016-06-18 19:43
Spännande tanke. Så vem vet.