Gatufotograf

Älskar den polska mjölkbaren!

En prisvärd kulinarisk smakupplevelse av äkta husmanskost. Så kan ett besök i en polsk mjölkbar sammanfattas. Det är rejäla portioner som serveras också.

Den här mannen pustar ut efter en stor tallrik soppa, en huvudrätt och lite tillbehör på en extra tallrik. En liknande lunch var jag själv i färd att inta när jag plåtade honom. Jag missar inte måltidsdrycken - ett glas het mjölk. Vet inte varför den serveras het och inte kall. Men så är det.

Framför allt gillar jag de polska sopporna - mustiga, matiga och smakrika. Egentligen är en soppskål fullt tillräcklig som lunch.

Den här mjölkbaren besökte jag dagligen. Nåt slags 70-tals stil och i fint skick. Menyn var omfattande och jag skulle behöva vara på plats i Warszawa länge för att äta mig igenom hela utbudet. Säkert skulle jag öka i kroppsvikt en del - men några uppoffringar måste man väl göra.

 

Inlagt 2017-09-19 07:39 | Läst 2301 ggr. | Permalink
Intressant miljö! Påminner om det vi hittade e några mindre finska städer i somras Litet Roy Andersson över det hela! ;)
/B
Nils-Erik Larsson 2017-09-19 08:27
Kul att det finns i Finland. Också i Sverige fanns det ju mjölkbarer förr i tiden. Det var husmanskost som serverades och inredningen var enkel och robust.
Anders F. Eriksson 2017-09-20 21:37
Det var ett bra tips Bengt! Nästa år ska jag nog åka till Finland med min MC och köra genom små städer och fotografera. Där finns många miljöer som är mycket annorlunda mot här i Sverige, trots att det är så nära.
Hej N-E. Du missade väl inte deras Golonka. Fantastiskt god rätt gjord på fläsklägg.
Fin bild på guben. Ha det bra
/ Bengt H.
Nils-Erik Larsson 2017-09-19 08:34
Golonkan hann jag inte med - det fanns så mycket annat spännade. Tack för bildberömmet. Gillade den här gubben.
Låter fantastiskt spännande, just ett sånt matställe jag hade uppskattat mycket högt. Utom varm mjölk, vill ha den fet och iskall.
Svar från Nisse Larsson 2017-09-19 20:17
Om du är i Polen så sök "milk bar" på Internet så får du fram massor med information. Maten är verkligen en upplevelse. I vanliga fall vill jag ha fet och kall mjölk också. Men har lärt mig uppskatta den riktigt het till polsk mat.