Gatufotograf

Angel Tears

Den här sorgliga bilden tog jag för ett tag sedan. Damen jag mötte verkade  förtvivlad. Henne kan jag väl inte fota hann jag tänka. Men fotoreflexerna fungerade automatiskt så att säga. 

Bilden visar lite av känslan efter Rysslands agerande. Världen står maktlös. Meningslösa fraser från världens ledare. Ukrainas folk står ensamma. Till helgen är väl det ryska övertagandet slutfört. Ukraina finns då inte längre som en självständig stat.

  

Inlagt 2022-02-25 07:54 | Läst 659 ggr. | Permalink
Hej,
Det är svårt att förstå bilden. Är den tagen i vårt land eller i Europa. Vad är hon ledsen för.

Den kunde ju vara tagen i Kiev idag.
Ha det väl
Bob
Svar från Nisse Larsson 2022-02-25 10:34
Hej Bob. Valde bilden därför att den kunde vara ett aktuellt foto från Kiev. Hälsar NL
Eftersom tsar Putin hotar med kärnvapen om väst ingriper står världen maktlös. Dock finns ett finansiellt vapen som man ännu tvekar att använda - Swift. Om Ryssland stängs ute från Swift stoppas i princip Rysslands möjligheter att göra affärer med större delen av världen, Kina undantaget. Det kommer såklart också stoppa andra länder att göra affärer med Ryssland. Häftig bild! Hälsningar/ Björn
Svar från Nisse Larsson 2022-02-25 10:38
Hej Björn. Tack för kommentaren Europa har försatt sig svår energibrist. Många länder vill gärna köpa rysk olja och gas. Hälsar NL
Mycket bra bild! Nära och motsägelsefullt med en ledsen skinnjackeklädd brud.
Vapenskrammel är det enda språk en galen diktator förstår. Att rusta sig så det inte blir lönt för diktatorn att angripa och hota, är det som Europa nu måste göra. Sverige måste ha ett försvar i paritet med sista delen av kalla kriget igen. Kring 300-400 flygplan hade vi då mot dagens 100-tal. Luftförsvaret är livsviktigt om vi invaderas. Det kan lättare radera ut invaderande landtrupp. Kanske ett av Ukrainas misstag att inte rusta sitt flygförsvar?
Svar från Nisse Larsson 2022-02-25 18:12
Jo - utan rejält försvar blir Sverige inte långlivat. Ryssland vill kanske snart bestämma över oss också. Hälsar NL
Nils Bergqvist 2022-02-25 21:20
Det är redan en realitet. Vad stod det i brevet Putin skickade till svenska regeringen nyligen? Det var en första varning. Vad blir hans nästa drag, efter att han erövrat Ukraina? Tro inte att han slutar där, han vill bestämma mera.