Gatufotograf

Är gympadojor bättre än vinterstövlar?

Nu i vinterkylan verkar det vara mode att gå i gympadojor och ankelsockor. Gärna  ihop med nötta och hålförsedda jeans. Kanske tillräckligt för kortare promenader i snön. Vid hemkomsten väntar säkert ett långt varmt fotbad.

Men det är kanske härdande och bra för hälsan. Vad vet jag. Ungefär som vinterbad anses vara. Och där utövarna betraktas lite som hjältar.

Det finns faktiskt varma sköna skodon. De här kängorna med höga skaft på bilden är ett steg i rätt riktning. Snygga är dom också men inget ungdomsmode liksom.

Mina vinterfavoriter är fordrade vinterstövlar tillsammans med rejäla långkalsingar under byxorna. Då vågar man sig ut på stan utan att bli nedkyld.

Inlagt 2019-01-22 07:37 | Läst 1828 ggr. | Permalink
Snygg och välkomponerad bild i form och färg!
Vad det gäller sakfrågan så är det förvisso som du säger - men hur är det för herrarna? Dom får mestadels gå med kalla, och i värsta fall snöfyllda skor.
Du är tydligen ett undantag som begriper detta och har skaffat ordentliga skodon. Annars är det mest så att vill man få tag på bra vinterstövlar för herrar, så får man åka till Finland.
Svar från Nisse Larsson 2019-01-22 09:40
Tack Peter för gillandet. Mina stövlar är inhandlade i en vanlig sportaffär hemma. Tror säkert att det går att hitta finare i Helsingfors.
En riktigt snygg och även lite kul bild. Bra sett och förståndigt av damen att skippa de höga klackarna i halkan även om det nu inte ser halt ut just där.
din variant av vinterbeklädnad låter väldigt vettig.
Svar från Nisse Larsson 2019-01-22 15:09
Tackar för kommentaren. Höga klackar är nog värre än gympadojor!
Den var inte dum den bilden!
Svar från Nisse Larsson 2019-01-22 17:15
Snällt skrivet - tackar!
Hej,
Perfekt bild i vår tid och stad. Du har blicken.
Ha det gott
Bob
Svar från Nisse Larsson 2019-01-23 05:38
Hjärtligt tack för titten!