Gatufotograf

Är jag ett agentdrama på spåren?

Gatufoton tagna längs en gata under kort tid formar sig lätt till en historia. Man undrar varför och vill se sammanhang.  Fantasin triggas av att gatufotot skildrar okända personer i oarrangerade situationer.

Vilka är personerna på en bild? Varför befinner dom sig här? Vart är dom på väg? Självklara frågor utan några svar.

Piccadilly i London - från Green Park fram till Piccadilly Circus - en förmiddag gav mig följande bilder. När jag granskar dem så formar de sig till en skildring.

Första bilden visar det som varje drama av det här slaget innehåller. En agent blir skuggad av en annan agent. Båda ser sammanbitna ut. Kunde inte förmå mig att följa efter dem. Kanske en av dom fick bita i gräset borta i Green Park.

 

 

Situationen var oroande och bekymrade högt uppsatta personer i regeringskretsar. Det var tydligt. En rapport fanns utarbetad. Den var läst och begrundad tydligen.

 

 

Och flera rapporter var på väg. Kanske en av agenterna på den första bilden hann överlämna sitt hemliga paket till den här mannen. Kanske "Arriva" är kodordet för operationen. Ett dylikt måste ju finnas i en sådan här skildring.

 

 

När jag kom fram till Burlington Arcade upptäckte jag huvudpersonerna i agentromanen. Anar att det finns ett sammanhang mellan dessa fem. Samma klädstil antyder att de kommer från samma plats. Eller är det bara "Lazy Friday" i Westminster.

 

 

Uppenbart är att även vakterna i Burlington Arcade är bekymmrade. Hur gör man om det värsta inträffar.

 

 

Ett dånande ljud trängde ut på Piccadilly från Albany Courtyard. Snabbt tog jag mig in på det lilla torget och upptäckte att en Alta Jaguar Stremliner kördes ut ur ett garage och vinchades upp på en trailer.

 

 

Personer med Albany som adress och med en sådan här veteranbil  som leksak har givetvis resurser. Vilken roll spelar dessa två herrar i agentdramat?

Bilen skulle transporteras till banan Eifelringen i trakten av Koblenz i Tyskland för att delta i veteranbilstävlingar om några dagar. Eller fanns det andra skäl för tranporten denna dag?

 

 

Nu hade jag nått slutet av promenaden läng Piccadilly och var snart framme vid Piccadilly Circus. Jag vände mig om och tittade upp längs myllret av människor och bilar.  Fann att den här mannen misstänksamt granskade mig från sin post utanför Cordings.

Misstänkte han att jag anade?

 

 

En vintertidsmorgon som denna finns det tid att minnas.

 

 

 

 

Inlagt 2011-10-30 04:47 | Läst 4036 ggr. | Permalink
Sköna bilder:
/Per
Svar från Nisse Larsson 2011-10-30 08:27
Tack Per. Svårt att hitta såna här typer i Sverige. - Nilserik
Trevligt reportage. Sista bilden gillar jag mest, tack vare hans buttra engelska uppsyn.

mvh Tommy
Svar från Nisse Larsson 2011-10-30 15:52
Jovisst - sista gubben har stil. Annars handlar är reportaget om slags engelsk stilstudie för olika gentlemen. Dom finns inte i Sverige. Tackar Tommy. - Nilserik
Spännande drama du skapat med hjälp av bilderna, skoj ide.
/Janne
Svar från Nisse Larsson 2011-10-31 09:28
Tror du det är på skoj? Vem vet vad som egentligen är på gång. Roligt du uppskattar bildberättelsen. - Nilserik