Gatufotograf

Att fota ryggporträtt ger nytt innehåll

Gick bakom den här mannen, undrade om hjulet på ryggen stod för att han saknade ett bra cykellås. Eller  om han bara shoppat i en cykelaffär. Givetvis ryms inte ett hjul i en ryggsäck och måste då fraktas så här om man vill ha båda armarna fria. Följde efter honom ett tag för att se vad han skulle hitta på men tröttnade efter ett tag.

Det här fotot väcker tankar. En skyltdocka full med nålar vilken mannen som vänder ryggen till betraktar. Jag fick flytta mig lite åt ena sidan för att få båda figurerna i linje med varandra när jag tog bilden. Den betraktande mannen stod så här flera minuter så jag hade gott om tid.

Att fota folk bakifrån ger annorlunda perspektiv.

Inlagt 2017-12-07 07:18 | Läst 3020 ggr. | Permalink
Hvis man kan opnå sådanne resultater, er det en fornøjelse at se folk fotograferet bagfra. Og med et glimt i øjet - humor kan ikke overdrives. Gillas mycket.
Med fotohilsen fra Roskilde/DK.
Svar från Nisse Larsson 2017-12-07 19:34
Tack så väldigt för fin kommentar!
Hmmmmm..... Nålarna verkar ju inte sitta i skyltdockan vilket ju skulle vara voodoo värre. Jag tolkar bilden som att det är ett skrädderi som vill visa att dom syr efter mått så att det blir den passform kunden (eller skräddaren) vill ha.
Svar från Nisse Larsson 2017-12-08 14:53
Det finns givetvis en faktadel här och sedan alla dessa tankar som sådant föder. Därför tror jag att det här egentligen är en kostym för fakirer. Ha det bra!
Måns H 2017-12-08 16:22
Bilden födde en hel del tankar! "Kostym för fakirer" är nog ett budskap affären inte direkt tänkt sig men ändå finns där!