Gatufotograf

Bästa staden för gatufoto?

Alla gatufotografer har väl sina favoriter. När det gäller personligheter, bemötande och agerande är Rom en klar favorit. Människorna här verkar sponant gilla att bli fotade Visst är det ofta så också i Stockholm. Men ibland blir man bemött med viss misstro.

Ett par scootertjejjer. En snabb och obemärkt bild - trodde jag - men visst gillar dom gatufotograferandet.

På lördagar strövar jag gärna på loppmarknaden vid Porta Portese. Har aldrig handlat något men det har blivit många bilder.

Människor samtalar obekymrat. De måste ju märka att det står en fotograf tätt inpå och fotar för fullt. Och de gillar det.

Gatufotomat - street food - går att blogga om. Sån mat som kan ätas med ena handen, kameran håller man i den andra medans folklivet spanas in. Stora mackor från såna här ställen är oslagbara och prisvärda. Hamburgerställen som McDonald går inte så bra i Rom. Förståeligt.

Street food - några skivor från en sån här bamsekorv på färskt bröd. Finns det något bättre?

Frågade givetvis inte om jag fick ta bilden. Självklart hade hon tyckt att det varit oartigt att inte fotograferat.

I vintermörkret tröstar jag mig med att se fram emot ett par veckor i Rom i mars månad.  Väntar ungefär som den här mannen. Han låtsades inte se mig trots att jag satt bara ett par meter framför.

Själv gillar jag att bli gatufotad. Nyligen blev jag så av en liten japansk kvinna. Hon hade samma kamera som jag. Den såg jättelik ut på henne. Höll min posé utan att titta åt hennes håll. Kanske jag är lite av en romare.

Inlagt 2014-12-22 10:35 | Läst 3326 ggr. | Permalink
Härliga bilder!
Och en rejäl körv! Hade hon bröd i motsvarande storlek så att korvskivan inte föll av mackan? ;-)
Du får det nog bra i mars!
God jul, Nilserik!
/Niklas
Svar från Nisse Larsson 2014-12-22 16:29
God Jul själv Niklas och tack för alla fina kommentarer under året. De har värmt och uppmuntrat. En sån korv skulle legat fint på julbordet.
niiiik 2014-12-22 16:51
Tack själv!
Rom står högst på önskelistan
Svar från Nisse Larsson 2014-12-22 16:30
Stan förtjänar den placeringen.
Fina bilder!
Men jag håller inte helt med vad gäller Rom.... ;)
http://www.fotosidan.se/gallery/viewpic/421120.htm?set=mp
/B
Svar från Nisse Larsson 2014-12-22 19:46
Med konfrontationsbilder så blir det så där. Inge fel med det. Men det vardagliga livet i Rom känns episkt som ingen annanstans!
Snygga bilder Nils-Erik. Jag har aldrig riktigt "gatufotat" i Rom, men när jag varit där har jag tyckt att människorna är vänliga. Samma sak tycker jag om Paris som jag skulle vilja gatufota i. Men i övrigt har jag upplevt väldigt mycket värme på mina Kina-resor - där folk är nyfikna och gärna hamnar framför kameran.

Det är nog svårt att ranka bästa GF staden helt enkelt :-)

Hälsar Tommy
Svar från Nisse Larsson 2014-12-22 20:04
Paris har blivit min andra "favoritstad" och jag hoppas det blir ett par veckor där också nästa år. Skulle gärna vilja dra till Kina eller Japan men Europa får räcka. Avståndet avskräcker. Det där med favorit har ju att göra med "atmosfär". Få städer slår Rom.