Gatufotograf

Det är i alla fall kul med snö!

I lokaltidningen påstod en snöröjare häromdagen att väglaget varit hemskt denna vinter. Så här halt hade det inte varit på fyrtio år efter vad han kunde minnas.

En kritisk läsare förstod genast att kommunen nu hade dragit ned snöröjningen till ett minimum. Väglaget skylldes på vädrets makter och inte på den taskiga ekonomin.

Ekonomin påstås för övrigt vara urstark. Med tillägget att det är svårt att undvika röda siffror i bokföringen.

Man har valt bort saltning av vägbanorna av miljöskäl. Hellre får folk bryta armar ben. Naturligtvis kostar salt pengar. Någon har också lurat kommunen att köpa vanligt vägsalt till fantasipriser.

Min egen snöröjning denna vinter inskränker sig till att ha skrapat bort ett par centimeter snö vid två tillfällen med åtföljande sandning.  En mycket lindrig insats. Och det gillar jag. Inte heller jag använder vägsalt. Det räcker med rejäl halksand av krossat berg. Sen är uppfarten framför villan perfekt.

Barn gillar i alla fall snö. Det här med halt väglag är ett njutningsmedel. Varenda slänt med lite utförslut utnyttjas till max. Det visar bilden i detta inlägg.

 

För egen säkerhets skull köpte jag igår nya broddar. Spände fast dem på vinterstövlarna och tog en extra promenad på kommunen dåligt skötta vägbanor. Låter nog broddarna sitta kvar så länge snön ligger kvar.

Det är kul med snön!

Inlagt 2019-01-24 07:02 | Läst 2025 ggr. | Permalink
Trevlig bild! Gäller att se det positiva.
Svar från Nisse Larsson 2019-01-24 07:16
Tack så hjärtligt. Visst är det fint med snö!
Hej,
Klokt att skaffa broddar. Här i syd är det barmark.
Du har rätt, vem minns inte slädbakken i kvarteret hemma i Karlskoga. Där åkte man hela dagen. På kvällen åkte föräldrarna. Snö är kul.
Du har en glad fin vinterbild.
Ha det gott
Bob
Svar från Nisse Larsson 2019-01-24 12:50
Tackar. På bilden finns inga gnällspikar med.
Snön var roligare när man var liten, nu mest för det fotografiska..
Trevlig bild..
Mv/Gunte..
Svar från Nisse Larsson 2019-01-24 12:53
Tackar Gunte. Du har så rätt. Slängde mina gamla skidor för ett tag sen också. Ibland saknar jag dom.
Gillar faktiskt både snö och kyla. Däremot gillar jag inte isiga vägar och gångvägar, speciellt inte de senare, särskilt täckta med ett lager snö så isen inte syns........Dubbade utestår ett måste just nu tycker vi! Härlig vinterbild med äkta glädje! Hälsningar/ Björn T