Gatufotograf

Duvmannen i Paris

Han heter Giuseppe och har vigt sitt liv liv åt ta hand om duvor. Stötte på honom av en händelse. Många parisare har berörts så mycket av hans engamang att de kallar sig "Giuseppes vänner".

Läs mer om Guiseppe på facebook. Visserligen på franska men det finns ju översättningsprogram. Många bilder på denna märkliga man där han vandrar runt i Paris och tar hand om duvor och från bostaden i en husbil. 

https://www.facebook.com/Les.amis.de.Giuseppe

På konserthusets trappa I Stockholm mötte jag en "duvkvinna" för ett par år sedan. En engagerad och trevlig person att prata med.

Jag skrev om mötet i ett blogginlägg i augusti 2012. www.fotosidan.se/blogs/nisse07/duvorna-pa-hotorget-har-en-angel.htm

Vad driver en del människor till att engagera sig för just duvor? Nog tycks det finnas vissa yttre likheter mellan "duvmannen" i Paris och "duvkvinnan" i Stockholm. Utan tvekan har de båda funnit en livsuppgift på var sitt håll.

Själv undviker jag duvor så mycket som möjligt.

Inlagt 2014-10-05 08:34 | Läst 3137 ggr. | Permalink
Märkligt men sant. Jag tycker mig ha sett likheter också, hos duvmatare.
Bengt
Svar från Nisse Larsson 2014-10-05 13:31
Sen har vi likheten mellan hunden och dess ägare.
Bra exempel på att folk är folk överallt i världen! Letar man hittar man säkert duvmänniskor i alla världsdelar!
Trevligt inlägg, Nilserik!
/Niklas
Svar från Nisse Larsson 2014-10-05 13:33
Tack Niklas - jag hoppas att nån läsare kanske har några tips!
Svar från Nisse Larsson 2014-10-05 15:02
Tack för responsen med en bra bild. Kroppsspråket visar att hon är en typisk duvkvinna, Den gula klädseln får mig att misstänka att hon har kaneriefåglar. Eller så är det bara en signalfärg för att hon identifierar sig med fåglar.